IBM Blockchain alanında güven oluşturmak istiyor
IBM Blockchain alanında güven oluşturmak istiyor

IBM Blockchain teknolojisi ile kendini kanıtlamak istiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Basına yansıyan haberlere göre IBM’nin, çeşitli endüstriler için 500 Blockchain projesi üzerinde istihdam ettiği 1.500 çalışanı bulunuyor. Dev teknoloji şirketi IBM Blockchain teknolojisini gerçekten ciddiye alıyor.

IBM Blockchain alanında güven oluşturmak istiyor

Edward Jones’daki bir analist olan Josh Olson, bu çalışmaların sektördeki yeniliği göz önünde bulunduran cesur bir hareket olduğunu söyledi. Bununla birlikte, “sektörde erken bir lider” olmak uzun vadeli başarı anlamına gelse de, şirketin daha öncede aynı şeyleri yaptığını şu sözlerle anlatıyor:

Geçmişte IBM’in yeni bir teknolojiye yatırım yaptığını gördük. Ancak daha sonra iyi teknolojilerin veya yeniliklerin ticarileştirilmesinde zorluk yaşadılar.

IBM: “Blockchain ile her şey farklı olacak.”

Josh Olson ayrıca, yeni iş segmentinde başarılı olmak için IBM tarafından ele alınması gereken 2 zorluktan bahsetti. Şirket, teknoloji tarafından anlayan ve yararlanabilecek müşterileri bulmalı, daha sonra endüstriler arasında ölçeklenebilen standart bir sistem oluşturmalı. IBM’den Bridget van Kralingen,şirketin Blockchain teknolojisine yönelik cesur hareketine dair karamsar fikirlere şu sözlerle cevap veriyor:

Süper bilgisayar Watson projesinde başarısız olmuş olabiliriz. Çünkü fikir çok karmaşık ve zordu. Ancak Blockchain teknolojisi ise daha kolay çünkü bunun bir süreç akışı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, yeni teknolojiyi uygulamada büyük bir ders öğrendik. Kullanım kolaylığı, benimsemenin çok önemli bir parçası haline geldi.

IBM’den Marie Wieck, Blockhain’in gerçek bir uygulanabilirliğe sahip olduğunu ve bazı deneyler ve müşteri ilgisi çeken uygulamalar yaptıktan sonra şirketin gerekli dikkati çekeceğini savundu. Endişelere rağmen dev teknoloji şirketi, Deutsche Bank, Barclays, Citibank, Maersk, Avustralya hükümeti ve Delaware eyaleti gibi birçok önemli müşteriye sahip olduğunu belirtiyor.

Money.cnn.com

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin