guney kore kripto borsalari
Güney Kore kripto borsaları artık siber saldırılara karşı sigorta yaptırabilecek

Güney Kore kripto borsaları artık siber saldırılara karşı sigorta yaptırabilecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Güney Koreli sigorta şirketi Hanwha Insurance, siber saldırı olaylarından kaynaklanan kayıpları kapsayan kripto para borsaları için sigorta teklifine başlayacağını açıkladı. Yapılacak olan sigorta ilk etapta Güney Kore Kripto borsaları için olacak.

Sigorta şirketi, hacker sigortasının zorunlu olmayacağını, ancak önümüzdeki ay borsalar ile yapılacak görüşmelere dayanarak, bunun nasıl talep edildiğine bağlı olarak değerlendirileceğini belirtti.

Güney Kore kripto borsaları için sigorta detayları önümüzdeki günlerde açıklanacak

Ağustos ayı sonlarında, Kore Blockchain Derneği, kripto piyasası sektörünün sigortalanma işlemleri için Hanwha ile görüşmelere başlamıştı. Şu anda borsalara sunulan sigortalar, şifre hırsızlıkları gibi sınırlı miktarda ödemelerle sınırlı. Aynı zamanda kullanıcı hesaplarından veya siber saldırıdan kaynaklanan hasarları kapsamıyor.

Hanwha ödenecek primler hakkında henüz detaylı bir bilgi vermedi. Sadece siber saldırı durumunda ödenecek tazminatın, bu gibi işlemlere ilişkin riskler belirlendikten sonra esas alınacağını söyledi.

Özellikle Güney Kore’de kripto para borsaları, bilgisayar korsanlarının son hedefi haline geldi. Geçtiğimiz Haziran ayında, Coinrail borsası saldırıya uğramış ve 40 milyon dolarlık kripto para kaybı ile bir ay kadar kapalı kalmıştı.

Yine Haziran ayında, yaklaşık 30 milyon dolar değerinde kripto para çaldıra Bithumb, bu miktarın 14 milyon dolarını kurtarabilmişti. Borsa, faaliyetlerine devam etti ve geçen hafta yeni kullanıcılar için kayıt almaya başladı.

Siber saldırılara karşı yapılacak olan sigorta ücretleri henüz belli değil

Asya Times ile görüşülen bir endüstri yetkilisi konu ile ilgili şunları söyledi:

Siber sigorta, yatırımcıların siber saldırı risklerinden korumak için bir araç olabilir. Ancak sigorta primleri veya garantileri uygun tutarlarda olmazsa, bu tür bir sigorta işlevsel olmaz.

İlk aşamada, Hanwha’nın Güney Kore haricindeki operasyonlarını genişletmesini beklenmiyor. Ancak kripto para borsalarına saldırı sorunu sadece bu ülke ile sınırlı değil. 2014 yılındaki 480 milyon dolarlık Mt.Gox saldırısının yanı sıra, 500 milyon doları aşan Japon kripto borsası CoinCheck’in siber saldırı olaylarına da şahit olmuştuk. Kripto para birimleri temelde Blockchain teknolojisi ile güvenli olduğu için, borsaların savunmasızlığı hükümetlerin düzenlemeleri hızlandırması için bir neden olarak görülüyor.

coingeek

 

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin