IBM blockchain jesse lund

IBM Blockchain Başkanı Bitcoin için neden 1 milyon dolar rakamını telafuz etti?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatlarında bir kıpırdanmanın olması ile birlikte sektöre yönelik tahminlerde gelmeye yeniden gelmeye başladı. Bitcoin fiyat tahminleri mevsiminin bu gelişmekte olan sektörde yeniden olduğu görülüyor. IBM Blockchain Bölüm Başkanı Think Conference’da düzenlenen Finder.com’un kripto departmanı ile yaptığı son röportajda, kripto para piyasası konusunda iyimser olduğunu söyledi.

Yılsonu itibarıyla yüzde 25’lik bir artış ön görüyor

Fred Schebesta ile konuşan teknoloji devinin Blockchain departmanının başındaki isim Jesse Lund, 2019’un sonuna kadar Bitcoin’in rahat bir şekilde 5.000 dolar olmasını beklediğini belirtti. Bu tahmin, mevcut fiyat seviyesinden yüzde 25 getiri elde etme anlamına geliyor.

Jesse Lund: “Bitcoin eninde sonunda 1 Milyon dolara çıkabilir”

Çok daha uzun vadeli bir bakış açısına göre ise daha agresif yükselişler tahmin ettiğini dile getiren Lund, Bitcoin’in 1.000.000 dolardan işlem görmesinin ihtimal dışı olmadığını söyledi. IBM yöneticisi, bu durumda her Satoshi’nin 0,01 dolar değerinde olacağını ve bu rakamdan hoşlandığını bile belirtti. Temel olarak, yedi rakamlı bir değerlemenin Bitcoin ‘e ağ likiditesini 20 trilyon dolar çıkaracağını ve Blockchain’de kurumsal ödemelerin olanaklı olacağını sözlerine ekledi.

BTC için umutları yüksek olsa da, spekülatörlerin şu anda varlığı elinde tuttuğunu da söyleyen Lund, BTC’nin çok çeşitli kullanım durumları için programlanabileceği gibi spekülatif bir varlıktan çok daha fazlası olduğunu savunurken yatırımcıların“yanlış düşündüklerini” iddia etti.

IBM Blockchain Başkanı kripto paralar konusunda oldukça iyimser

İlginç bir şekilde Lund, fiyatın kripto paranın kullanımında kilit bir rol üstlendiğini ekleyerek sözlerine devam etti. Ve İddiasını şu şekilde savundu;  Eğer BTC daha yüksek bir değere sahip olursa, daha yüksek seviyelerde ağ (ve pazar) likiditesi olacağı için bankaların ve kurumların kripto paraya alışmaları daha kolay olacak. Başka bir deyişle, daha yüksek değerlere sahip olacak Bitcoin ve diğer kripto paraların, eski dünya düzeni aktörlerinden daha fazla ilgi göreceğini bekliyor.

Lund’un uzun vadeli öngörüsünün elbette ki bir dayanağı yok ve inanması oldukça güç. Ancak IBM Blockchain bölümünün patronu, Bitcoin’in fiyatı arttıkça kurumsal ilginin de doğru orantılı artacağı düşüncesini ön plana çıkarmak için böylesine uçuk bir tahmin yapmış olabilir.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin