avrupa kripto vadeli ürünleri
Avrupa borsası devi kripto vadeli işlemlerine başlıyor

Avrupa borsası devi kripto vadeli işlemlerine başlıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

2019 yılı kurumsal firmaların kripto sektöründe etkinliğini artıracağı bir yıl olması beklentisi hala güncelliğini koruyor. Bu bağlamda uzun süredir beklenen vadeli sözleşmelerin ve borsada işlem göre kripto fonlarının sayısında kurumsal fonların piyasa girişini kolaylaştırmak adına bir artış görülüyor. Şimdi ise alandaki etkinliğini artıran bir Avrupalı türev ürünler borsası kendi kripto vadeli ürünlerini çıkararak bu listeye dâhil oluyor.

Deutsche Börse piyasalara giriyor

The block’un yaptığı habere göre Eurex, kendi kripto yatırım ürünlerinin piyasaya sürmek üzere son haftalarda endüstri uzmanları ve piyasa yapıcılarla bir araya geldi. Eurex firması, Almanya Deutsche Börse’nin işlettiği bir türev borsası olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Yapılan haberde ilk vadeli işlem sözleşmelerinin piyasa sermayesi olarak en büyük ilk 3 kripto para olan Bitcoin, Ethereum ve Ripple’nin tokeni XRP’ye dayalı olacağı bilgisi veriliyor.

Eurex, bu yıl piyasalara fiziksel olarak teslim edilen kripto sözleşmeleri sunmak için açılan Intercontinental Exchange (ICE), VanEck ve ErisX’in benzeri bir uygulamaya gidiyor. ABD hükümetinin uzun süreli kapanması, düzenleme süreçlerini engelledi ve kripto ile ilgili birçok ürünün piyasaya sürülmesinin geciktiğini gördük.

Alman kökenli Wirtschaftswoche yayınına göre ise Deutsche Börse, Aralık 2017’den bu yana kripto vadeli işlemlerini gerçekleştiriyor. “Özel yatırımcıların ve kurumsal yatırımcıların mevcut yatırımlarını Bitcoin ile koruyabilecekleri veya dijital para biriminin fiyat düşüşlerine karşı koruma sağlayabilecekleri bir vadeli işlem sözleşmesi”  planladıklarını söyleyen bir demeçleri de mevcut.

Kripto vadeli işlemleri her geçen gün daha da talep görmeye başladı

Bakkt gibi büyük isimlere ek olarak, bir takım önde gelen kripto şirketleri de -BitMEX, BitFlyer ve OKEx gibi- türev pazarlarına girmeyi hedefliyor. Talep, bu hafta artmaya devam etmekte olup, CME şimdiye kadarki en yüksek işlem gören Bitcoin sözleşmeleri hacmini -18.338 olarak- kaydetti. Vadeli işlemler sadece gelecekteki bir fiyata bağlanma kabiliyeti sağlasa da, yine de kurumsal ilgide büyük bir yükselişe işaret ediyor. Kripto türev borsası CoinFLEX’in CEO’su, Mark Lamb’ın konuyla ilgili bazı düşünceleri ise şöyle:

Kripto piyasası uzun zamandır bu yönde ilerliyor. Yatırımcıların tümü sermayelerinin etkinliği ve özkaynak getirisini en üst düzeye çıkarmakla ilgileniyor. Futures’ler, yalnızca arbitraj ve diğer karmaşık stratejiler için gerçekten etkili olduklarından, daha yüksek getiri elde etmelerini sağlıyor.

Grayscale’s Bitcoin Trust gibi benzer ürünler de, bu ay Bitcoin cinsinde borsada işlem gören bono (Exchange Traded Notes- ETN) işlemlerine 800 milyon doların üzerinde yatırım yapılmasıyla büyük ilgi görüyor. ETN’ler, doğrudan varlığa sahip olmak yerine Bitcoin’in fiyatıyla ilişkilendirilen hisselerle eşdeğer finansal varlıklar olarak biliniyor.

Birkaç yıl önce, bu tür yatırım araçları yoktu. Ancak kurumlar büyük getiri vaadi ile hızla gelişen böyle bir pazar fırsatını kaçırmak istemiyorlar.

ethereumworldnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin