Hydro-Quebec Bitcoin madencileri için elektrik fiyatlarını yüzde üç yüz artırabilir
Hydro-Quebec Bitcoin madencileri için elektrik fiyatlarını yüzde üç yüz artırabilir

Hydro-Quebec Bitcoin madencileri için elektrik fiyatlarını yüzde üç yüz artırabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kanada, kripto para madenciliği için çok önemli bir ülke olmasına rağmen, perde arkasında bir şeyler değişiyor gibi görünüyor. Quebec eyaleti, Hydro-Quebec ve diğer hizmet sağlayıcıların Bitcoin madencileri için elektrik fiyatlarını artırmasına izin vermeyi kararlaştırdı. Bu şekilde, fiyatlar yüzde üç yüze kadar artırılabilecek ve bu da madencilik karlarını düşürecek.

Geçen hafta Quebec Régie de l’énergie, kripto para madencilik operasyonlarının akışı konusunda çok mutlu olmadığı açıkladı. Eyalette her ne kadar yenilenebilir enerji sıkıntısı olmasa da, artan madencilerin elektrik şebekesine uyguladığı büyük yük konusunda endişeler artmakta. Quebec’in yanı sıra dünyadaki diğer bölgeler de son birkaç ay içinde benzer endişeleri dile getirmişti.

Bu huzursuzluk ortamında, eyalet yönetimi Hydro-Quebec’in elektrik fiyatlarını yükseltmesine izin verecek. Şirket şimdi blokchain şirketleri ve madencilik operatörlerine kilovat/saat başına 15 sente kadar ücret alabilir. Diğer kullanıcıların etkilenmeyeceği bu düzenleme, Quebec’te kripto para madenciliği için giderek artan bir hoşnutsuzluk olduğunu açıkça gösteriyor.

Hydro-Quebec elektrik fiyatlarını artırma hakkını kullanacak mı?

Bu durum, kripto para endüstrisi için olumlu bir gelişme değil. Ancak kısa vadede önemli sorunlara neden olması beklenmiyor. Şirkete artırım izni verilmesine rağmen Hydro-Quebec yakın gelecekte bu hakkını kullanıp kullanmayacağını henüz resmi olarak duyurmadı.

Blockchain ve madencilik firmaları şu anda Quebec’te kilovat/saat başına maksimum 5 sent ödüyorlar. Elektrik maliyetlerini yüzde üç yüze kadar arttırmak, Bitcoin ve çeşitli altcoin madenciliğini hızlı bir şekilde daha az karlı hale getirecektir. Karar, Hydro-Quebec’in geçtiğimiz birkaç ay içinde daha fazla madencilik firmasını çekmek için yürüttüğü kampanyanın hemen sonrasında ironik bir şekilde alındı. Bu da kampanyanın aslında amacına ulaştığını, fakat elektriğe olan artan talebe yetişemediği için şirkete zarar verdiğini gösteriyor.

Görünüşe göre bu fiyat artışı geçici bir önlem olabilir. Hydro-Quebec, hali hazırda blokchain ve madencilik endüstrileri 500 megawatt ayrılması için eyalet yönetimine başvurmuş durumda. Bu da, bölgedeki madencilik firmaları için piyasayı daha da rekabetçi hale getirecek.

Sonuç olarak Hydro-Quebec Bitcoin ve diğer kripto para madenciliği için gereken elektrik sarfiyatı konusunda doğru fiyat noktasını bulmaya çalışıyor. Buna ek olarak şirket madencilik firmalarının bölgeye getireceği iş ve yatırım fırsatlarını da yakından takip ediyor. Resmi bir tarih verilmemesine rağmen, yeni elektrik tarifelerinin önüzümdeki haftalarda duyurulması bekleniyor.

nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

 

Quebec, yeni Bitcoin madenlerini durdurma çalışması yapıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin