Stablecoin programı HUSD, hayatı kolaylaştıracak
Stablecoin programı HUSD, hayatı kolaylaştıracak

Huobi Borsası Japonya’daki faaliyetlerini sonlandırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir kripto para borsası olan Huobi Borsası önümüzdeki aydan itibaren Japonya’da bulunan yatırımcılara alım satım hizmeti vermeyi bırakıyor.

Huobi Borsası Japonya’da lisanslı bir borsa değil

Bugün yatırımcılarına bir e-posta gönderen Huobi, Japonca seçeneğini ana sayfasından kaldıracağını ve ticaret hizmetlerini 2 Temmuz’dan itibaren askıya alacağını belirtti. Şu anda son 24 saatteki işlem hacmi ile dünyanın en büyük üçüncü büyük borsası olan Huobi, kullanıcıların varlıklarını borsadan çekmeyle ilgili planları konusunda henüz bir ayrıntı vermedi.

Huobi Pro’nun Japonya’daki faaliyetlerine son verme kararını, 2016’da yürürlüğe giren bir yasa uyarınca Finansal Hizmetler Dairesi’ne (FSA) kayıtlı olmaması nedeniyle verdiği belirtiliyor. FSA’nın borsa ile iletişime geçip geçmediği konusu ise hala belirsiz.

Binance Japon Finansal Hizmetler Dairesi’nden bir uyarı aldı

Huobi Pro, bu yılın başlarında Japonya’da düzenlenmiş bir platform açmak için Japon finans devi SBI Holdings tarafından desteklenen lisanslı bir borsa olan SBI Virtual Curerncy ile ortaklık kurduğunu belirtti. Ancak plan daha sonra Mart ayında SBI Virtual Currency tarafından askıya alındı. Web trafiği izleme sitesi  Alexa’nın verilerine göre şu anda Huobi Pro ziyaretçilerinin yüzde 13,3’ü Japonya’dan geliyor.

Ticaret hacmine göre dünyanın en büyük ikinci kripto para borsası olarak bilinen  Binance, Mart ayında yabancı bir kurum olarak Japon vatandaşlarına lisanssız bir şekilde ticaret hizmetleri sunması nedeniyle FSA’dan bir uyarı aldı. Bu konuda Binance’in yasal ekibinin FSA ile iletişimde olduğu belirtiliyor.

Coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin