Huobi “Küresel Blokzinciri Sektörünün Görünümü ve Geleceği” raporunu yayımladı
Huobi “Küresel Blokzinciri Sektörünün Görünümü ve Geleceği” raporunu yayımladı

Huobi, Arjantin pesosundan kripto paraya dönüşümü başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Huobi Global, Arjantin‘de kripto para borsası kurduğunu duyurdu. Güney Amerika Ülkesinin egemen para birimi olan Peso, son zamanlarda aşırı (yüzde 30’dan fazla) dalgalanmalar gösteriyor. Bu durum, ülkede büyük ekonomik huzursuzluğun göstergesi niteliğinde.

Huobi Cloud’un tecrübeli işletme direktörü David Chen medyaya şunları söyledi:

Kriptoyla ilgili ürün ve hizmetlere olan talebin artması, Arjantin’i Huobi için kripto paralar ve Blockchain tanıtımı konusunda mükemmel bir giriş noktası yapıyor.

Çin’de kurulan Huobi, pazardaki lider kripto para borsalarından biri. Çin’in 2017 yılında borsalar üzerine baskı kurmasından sonra borsa merkezini Singapur’a taşıdı.

Huobi, Arjantin’e giren ilk önemli kripto para borsalarından biri. Şimdiye kadar, dönüşüm çoğunlukla OTC pazarlarında ve LocalBitcoins gibi eşler arası alışverişlerde desteklendi. Huobi gibi bir platform, kripto paralara daha kolay erişim sağlayacak.

argentina peso

Ayrıca, Arjantin’de diğer ülkelere kıyasla önemli miktarda Bitcoin ticareti var. Bildirildiğine göre, haftalık hacim 15 milyon dolar civarında. Bu rakama OTC pazarları dâhil değil. Arjantin’de Huobi OTC pazarı zaten şu anda faaliyette. Ekip, şimdi işlemleri başlatmak için yerel bir ağ geçidi kurulduğunu duyurdu.

Kripto para Borsası yönetim kurulu, daha önce ülkeye yatırım yapma kararı aşamasında bu yılın başlarında Arjantinli Yetkililerle görüşmüştü.

Arjantin Maliye Bakan Yardımcısı Felix Martin Soto daha önce şu sözleri söylemişti:

Kripto para ve blok zincir teknolojisini teşvik ederek ve Huobi desteğiyle, sonunda yerel pazarın dengelenmesine ve küresel yatırımın çekilmesine katkıda bulunacak olan ABD doları talebimizi azaltabiliriz.

Vatandaşlar, volatilitesi yüksek Peso’ya karşı korunmak ve bir değişim aracı olarak kullanmak için güvenli bir bölge arıyor. Bu arayış, kripto paralara büyüme ve benimsenmesi için mükemmel bir yaşam alanı sağlar.

coingape

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin