Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü
Çin’deki sel felaketi Bitcoin madencilerine yaradı: Hash rate yüzde 10 düştü

Huawei CEO’su: “Neden Facebook’u Bekleyelim? Çin, kendi Libra’sını çıkarabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli teknoloji devi Huawei ‘nin CEO’su, Çin’in kendi dijital para birimini çıkararak pazar payı için Facebook ile rekabet edebileceğini düşünüyor.

Huawei CEO’su: “Neden başkalarının çıkarmasını bekleyelim ki?”

Ulusal haber merkezi Sina’nın 18 Temmuz’da İtalya’da bir basın toplantısı düzenlediğini bildirmesi ile Ren Zhengfei, Çin’in Facebook’un Libra coini ile aynı değerde bir teklifle kolayca dijital bir para geliştirebileceğine inanıyor:

Çin de böyle bir dijital para çıkarılabilir. Neden başkalarının yayınlamasını beklensin? Bir ülkenin gücü her zaman bir İnternet şirketinden daha fazladır.

Ülke genelinde yapılan yorumlar, Çin’in merkez bankası olan Çin Halk Bankası’ndan (PBoC) Libra’nın ülke ekonomisine bazı açılardan tehdit oluşturabileceği yönündeki kaygıları da içeriyor.

Pekin kendi dijital para birimini geliştiriyor

Cointelegraph’ın bildirdiğine göre, bu ayın başlarında, PBoC’nin direktörü Wang Xin, Libra’nın çoğunlukla ABD dolarına sabitlenmesi durumunda bunun Çin için dezavantaj oluşturacağını söyledi. Otoriteler, bu durumun bir dizi ekonomik, finansal ve hatta uluslar arası siyasi sonuçları olabileceğini düşünüyor.

Pekin’in kendi dijital para birimini geliştirme sürecinde olduğu bildirilirken, kullanım durumlarının tam detayları hakkında henüz bilgi verilmedi.

Kripto endüstrisi Libra üzerindeki düzenleyici baskını eleştiriyor

Bu arada ABD, geçtiğimiz hafta Kongre’de ilgili yöneticileri dinlemesinin ardından Facebook’un projesiyle ilgilenmeye devam ettiği görülüyor. Libra projesi tüm hızla çalışmalarına devam ederken, siyasi otoritelerin projenin önünü tıkamaya çalıştıklarını düşünen kripto para endüstrisi, bu konuda eleştirilerde bulunmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz günlerde CNBC’ye konu ile ilgili röportaj veren Tim Draper, inovasyondan önce düzenleme yapılmaya çalışıldığını söyledi. “Henüz projenin tüm detayları ve yaklaşımı anlaşılmadan üstü kapatılmaya çalışılıyor” şeklinde bir eleştirisi oldu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin