HSBC, BNP Paribas ve StanChart eTrade platformunu başlattı
HSBC, BNP Paribas ve StanChart eTrade platformunu başlattı

HSBC, BNP Paribas ve StanChart eTrade platformunu başlattı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HSBC (HSBA.L), BNP Paribas, Standard Chartered (STAN.L) ve diğer 9 banka tarafından geliştirilen yeni Blockchain tabanlı ticaret finansmanı platformu eTrade, Hong Kong’da pazara sunuldu. Yeni platformun trilyon dolarlık uluslararası ticareti daha verimli kılması bekleniyor.

HSBC yaptığı açıklamada eTrade Connect platformunun Asya odaklı İngiliz bir kredi veren için ticari kredi onaylama sürelerini bir buçuk günden dört saate düşürdüğünü söyledi.

eTrade için büyük bankalar bir arada

Hong Kong’un fiili merkez bankası olan Hong Kong Monetary Authority (HKMA) tarafından desteklenen platformun geliştirilmesine katılan diğer büyük bankalar arasında Agricultural Bank of China (1288.HK) ve BNP Paribas (BNPP.PA) da bulunuyor.

Yüzyıllık değişim

Ticaret finansmanı işlemleri 2017 yılında 9 trilyon doların üzerinde bir değere sahipti. Ancak sektör ağırlıklı olarak kağıt tabanlıydı ve onyıllar hatta yüzyıllar boyunca çok az değişiklik gösteren süreçleri ve prosedürleri takip ediyordu.

Bankacılık sektöründe Blockchain teknolojisinin kullanılmasının, kredi mektuplarında (LoC) ve ticaret finansmanında kullanılan diğer işlemlerin dolandırıcılık riskini azaltmasının yanı sıra kullanılan adımların sayısını da azaltması beklenmekte.

Yararları saymakla bitmiyor

Dağıtık defter teknolojisi veya Blockchain, bu işlemlerin bazılarını sıkı bir düzene sokma yolunda büyük potansiyel taşırken, dünya çapında birçok bankacılık konsorsiyumu bunu yapmanın yolları üzerinde ummalı bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Hong Kong’daki e-Ticaret platformu, verimliliği artırmak ve ticari dökümanları ve belgeleri dijitalleştirmek suretiyle ticari finansman süreçlerini Blockchain teknolojisiyle otomatikleştirerek finansal kaynak aktarımını kolaylaştırmayı amaçlamakta.

eTrade ilk işlemleri gerçekleştirildi

HSBC, eTrade’de yapılan ilk işlemlerden birinin mobilya ve ev eşyası perakendecisi Pricerite tarafından gerçekleştirildiğini söyledi. Pricerite Yönetim Kurulu Başkanı Bankee Kwan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Blockchain, hantal, karmaşık bir süreci çok daha basit, çok daha güvenli ve verimli bir ticari sürece dönüştürdü.

Avrupa’ya entegre sistem

HKMA ise yaptığı açıklamada eTrade platformunun Deutsche Bank <DBKGn, DE>, UBS (UBSG.S) ve HSBC’nin de katılımcı olduğu ve benzer teknolojiyi kullanan Avrupa merkezli dijital ticaret platformu We.Trade ile iş birliği yapacağını belirtti.

reuters

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Ledger, Hong Kong şubesini açtı

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin