HSBC, Blockchain teknolojisinin faydalarını araştırıyor.
HSBC, Blockchain teknolojisinin faydalarını araştırıyor.

Dünyanın en büyük bankalarından HSBC kripto paralara nasıl yaklaşıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para endüstrisi dünyanın her yerinde büyümesini sürdürürken, dünyaca ünlü bankaların sektöre karşı tavrı hayli değişken. Bazı bankaların endüstrinin temel taşı olan Blockchain’i benimsediğini biliyoruz. Ancak HSBC kripto para alanına hem ihtiyatlı, hem de ilgili yaklaştığını söylüyor.

HSBC kripto para alanına ancak gerçek kullanım durumlarında ilgi duyuyor

HSBC’nin Küresel Dijital Müdürü Josh Bottomley, Forbes’a verdiği röportajda bankanın kripto para ekosistemine yönelik tutumunu dile getirdi. Bottomley, bankanın kripto paralara yalnızca gerçek kullanım durumlarında ilgili olduklarından söz etti.

Josh Bottomley:

Bu alana ihtiyatla bakıyoruz. Belirli bir amaç için gerçekten yararlı olan bir tokeniniz veya paranız olması, bir kullanım durumu anlamına gelir ve bir ihtiyacı karşılar.

Eski Google yetkilisi, şu anda bu ilginin Bitcoin ve Ethereum gibi önde gelen kripto para birimlerine yatırım yapmakla bağıntılı olmadığını vurguladı.

Bottomley sözlerine şöyle devam etti:

Eğer kullanım durumu saf spekülasyona dayalıysa, bu çok farklı… Şu anda bununla hiç ilgilenmiyoruz ama değişebilir. Kullandığımız kriterlerden biri, bir varlık sınıfının yukarı ve aşağı inanılmaz oynaklık göstermesi. Müşterilerimizin büyük çoğunluğu için bu uygun olmayan bir tasarruf veya yatırım aracı demektir.

Bankalar için Blockchain mi, kripto paralar mı?

HSBC kripto para endüstrisini araştırırken nispeten olumlu adımlar atmasına rağmen, temelde Blockchain teknolojisini açık bir şekilde benimsiyor.

Mayıs ayında banka, ING ile birlikte yaptıkları pilot uygulamada, dünyanın ilk ticari olarak uygulanabilir ticaret finansmanı işlemlerini tek bir Blockchain platformu üzerinde tamamlamayı başardı. Geçtiğimiz ay ise 21 banka ile yeni bir Blockchain tabanlı ticaret finansmanı platformuna kaıldıklarını açıkladı.

Dünyanın beş büyük kamu şirketi Blockchain’e bir şekilde dahil oldu. Gelecekte kripto paraların kaderi ne olursa olsun Blockchain için parlak günlerin devam edeceği açık.

cryptoglobe

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

HSBC ilk sınır ötesi canlı finans işlemini gerçekleştirdi

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin