HSBC platform üzerinden 3 müşterisinin açık hesap işlemlerini yaptı
HSBC platform üzerinden 3 müşterisinin açık hesap işlemlerini yaptı

HSBC ilk sınır ötesi canlı finans işlemini gerçekleştirdi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HSBC ve bir grup Avrupalı ​​banka, Blockchain tabanlı sınır ötesi finansal işlemler için birlikte geliştirdikleri we.trade isimli platformun ilk canlı testini tamamladıklarını açıkladı. Bu platform üzerinden Blockchain teknolojisini test etmeyi amaçlayan bankalar, platform üzerinden ilk sınır ötesi canlı finans işlemini gerçekleştirdi.

HSBC platform üzerinden 3 müşterisinin açık hesap işlemlerini yaptı

Platform üzerinden işlemlerin, 10 gün içinde gerçekleştirildiği bildirildi.  İşlemler 10 farklı şirket arasında, Blockchain teknolojisini kullanan 4 farklı banka vasıtasıyla yapıldı. We.trade’in geliştirilmesinden sorumlu bankalardan biri olan HSBC, geçen hafta 3 müşterinin açık hesap işlemlerini tamamladığını söyledi. IBM’in Avrupa’daki Blockchain lideri Parm Sangha, konuya yönelik şunları söyledi:

Pilot uygulamalardan sınır ötesi canlı işlemlere geçtiğimizde we.trade platformu Blockchain teknolojisinin kurumsal bir ortamda gücünü gösterdi.

We.trade şu anda 11 Avrupa ülkesinde mevcut

We.trade, Hyperledger Fabric teknolojisinin yardımıyla IBM’in Blockchain platformuna inşa edildi.  IBM’nin Blockchain platformuna dayanan we.trade platformu; Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Nordea, Rabobank, Santander, Societe Generale ve UniCredit tarafından geliştirildi. Şirketler, platformu sınır ötesi finansal işlemleri daha verimli hale getirmek için kullanmayı umuyor.

Platformun COO’su Roberto Mancone bundan sonraki adımın daha fazla bankadan destek görmek olacağını belirtiyor. We.trade şu anda 11 Avrupa ülkesinde mevcut: Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Hollanda, Norveç, İspanya, İsveç ve İngiltere.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin