HSBC Hindistan, holding devi RIL ile Blockchain ortaklığı kuruyor
HSBC Hindistan, holding devi RIL ile Blockchain ortaklığı kuruyor

HSBC Hindistan, Hindistan’ın holding devi RIL ile Blockchain ortaklığı kuruyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’ın büyük küresel bankacılık ve finans hizmetleri şirketi HSBC Hindistan ve Hindistan’ın holding devi Reliance Industries (RIL) iştiraki, Blockchain ticaret finansmanı işlemini tamamladı.

HSBC Hindistan yeni ortaklıkla ne amaçlıyor?

Habere göre yeni işlem çözümü, Blockchain’in Bolero isimli elektronik (eBL) platformu ile entegrasyonu ile gerçekleştirildi. İlk olarak Kasım 2016’da piyasaya sürülen Bolero eBL sistemi, elektronik faturaların ihracı ve yönetiminin yanı sıra, ticari malların satıcılardan alıcılara malların dijital aktarımını mümkün kılıyor.

RIL’nin finans direktörü Srikanth Venkatachari, yeni Blockchain uygulamasının, ihracat belgelerini yönetme sürecindeki zaman çizelgelerini 7-10 gün aralığında kısalttığını bildirdi.

Bu haftanın başlarında, İngiltere merkezli HSBC, BNP Paribas ve Standard Chartered gibi bir dizi büyük küresel banka, uluslararası ticaretin finansmanını ele almak için bir Blockchain platformu başlattı. ETrade Connect olarak adlandırılan platformun, ticari kredi başvurularını 36’dan 4 saate kadar gereken süreyi azalttığı bildiriliyor.

Financial Times gazetesi, bu yılın Mayıs ayında, HSBC’nin Blockchain ile desteklenen ilk küresel ticaret finansmanı işlemini tamamladığını bildirdi. İşlem, ABD gıda ve tarım şirketi Cargill için bir LoC’u içeriyordu.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin