bitcoin fiyatı
Bitcoin’in BitFinex’teki açık ve long pozisyonları hızla artmaya devam ediyor ve son zamanlarda popüler kripto para borsasında yeni bir rekora koşuyor.

15 Ocak Bitcoin analizi

service service
Share

Share This Post

or copy the link

15 Ocak Bitcoin fiyatı için kritik noktalar:

  • BTC dün 3.500 doların altında gelen tepki alımları ile yüzde 5’e yakın bir yükseliş göstererek 3.620 dolara kadar yükseldi. (Binance verileri)
  • Bu yükselişin ardından yeniden durağan konuma geçen yeni güne de 3.600 dolar seviyelerinde başladı.
  • Bitcoin’in son günlerdeki fiyat hareketleri kısa zaman diliminde gerçekleşen yüksek alım satım işlemleri ile devam etmesi dikkat çekici bir durum.

15 Ocak Bitcoin fiyat hareketleri

Son 5 günlük periyotta Bitcoin fiyatını ortalama yüzde oranında etkileyen büyük miktarlı alım satım işlemleri haricinde fiyat hareketinin oldukça durağan olduğunu görüyoruz. Bu tarz fiyat hareketleri Bitcoin’de çok sık rastlanan bir durum olmamakla birlikte durağanlığın küçük yatırımcıların işlem yapma konusundaki kararsızlığı olarak nitelendirebiliriz.

İlgili zaman diliminde bir tanesi dün gerçekleşen 4 adet blok alım satım işlemi gerçekleşmiş durumda. Bunlarda 3’ü satım yönlü gerçekleşirken Bitcoin fiyatını toplamda yüzde 13 kadar aşağı çekerek, 3.500 doların altında kadar itti. Dün gerçekleşen alım yönlü hareket ise BTC’de bir miktar toparlanmaya yol açtı.

Bitcoin’in düşüş görünümünü bozması için 3.700 dolar bandı oldukça önemli bir konuma geldi. BTC bu hafta içerisinde kendini 3.770 dolar seviyesinin üzerine taşıyabilirse önümüzdeki haftalar için yükseliş eğilimini yeniden kazanabilir.

Bu harekette öyle gözüküyor ki yeni bir yüksek montanlı alım işlemi ile gerçekleşebilir. Bu Seviyenin altında kalınması durumunda ise aşağı yönlü hızlı satışların devam etme olasılığı daha da yükseliyor.

BTC/USD saatlik grafiği

Diğer yandan BTC/USD paritesine daha kısa vadeli baktığımızda Bitcoin’in saatlik görünümde 200 saatlik hareketli ortalama seviyesi olan 3.640 doların altında seyrettiğini görüyoruz. Bu seviyede Bitcoin için kısa vadeli günlük bir direnç konumunda bulunuyor. Fiyatın bir sonraki kopma hareketi için belirleyici olabilir.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin