Kripto paralara yatırım konusu Hong Kong’luların gündeminde
Kripto paralara yatırım konusu Hong Kong’luların gündeminde

Hong Kong’luların dörtte biri kripto paralara yatırım yapmayı düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong Blockchain Derneği (HKBA) tarafından yapılan bir anketin sonuçlarına göre katılımcılarının yüzde 23’ü bir ekonomik durgunluk sırasında kripto paralara yatırım yapmayı düşünüyor.

Kripto paralara yatırım konusu Hong Kong’luların gündeminde

Anket Hong Kong vatandaşları arasında kripto paranın potansiyel ilgisini inceledi ve nüfusun önemli bir kısmının dijital varlıklara yatırım yapmayı düşündüğünü ortaya koydu. Ancak anket ayrıca, şu an itibarıyla vatandaşların potansiyel avantajlarına rağmen mevcut kripto para durumları konusunda ihtiyatlı ve tereddütlü olduğunu ortaya koyuyor.

Katılımcıların yaklaşık yüzde 60’ı, Hong Kong’un kripto para birimi ticaret platformları ile ilgili uygun lisans yasaları ve daha net düzenlemelere ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Birçok katılımcı, adanın sanal para birimleri için düzenleyici bir çerçeve oluşturmak adına Japonya ve Singapur’un adımlarını takip etmesini öneriyor. Bu yanıtlar, birçok insanın kripto paralarla ilgilenirken, mevzuatın belirsizliği nedeniyle çekimser davrandığını gösteriyor.

Kripto paralara yapılan yatırımlar artacak

Ayrıca, katılımcıların yüzde 46’sı Hong Kong ekonomisinin ve muhtemelen dünya ekonomisinin önümüzdeki yıl içinde bir düşüş yaşayacağına inandıklarını belirtiyor. Bunu vatandaşların neredeyse dörtte birinin ekonomik bunalımların yaşandığı bir dönemde kripto para birimine yatırım yapmayı düşüneceği yönündeki anket sonuçları ile birleştirdiğinizde sonuç olarak kripto paralara yapılan yatırımların artacağı ortaya çıkıyor.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin