Hong Kong'daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?
Hong Kong'daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Hong Kong’da tam sayfa Bitcoin reklamı: “Bankaları bırakın, BTC’ye gelin.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong gazetelerinden The Apple Daily, Bitcoin hakkında tam sayfa bir ilan yayımladı.

“Bitcoin sizi asla terk etmeyecek.” ifadesi yer alan reklam, Bitcoin’in bir hükümet veya şirket tarafından kapatılamayacağına veya kontrol edilemeyeceğine dair bir metinle devam ediyor. Metin ayrıca, Bitcoin’in oluşturulduğu zaman olan Genesis Block ve 2008 finansal krizine de değiniyor.

Hong Kong merkezli bağımsız bir gazete olan The Apply Daily’nin CEO’su Jimmy Lai’nin geçtiğimiz günlerde kabul edilen Ulusal Güvenlik Yasasını ihlal ettiği için 10 Ağustos’ta tutuklanmıştı ve daha sonra serbest bırakılmıştı.

Twitter’daki bazı yanıtlar, ülkenin mevcut durumu göz önüne alındığında Hong Kong dolarının kripto para birimiyle nasıl değiştirilebileceğini sorguladı. Kullanıcılar, fiziksel nakit kullanmanın yanı sıra ekosistemi desteklemek için yabancı kripto borsalarının ve P2P borsalarının kullanıldığını da anlamış oldu.

Pek çok ülkede Bitcoin kullanımı artıyor

ABD merkezli kullanıcılar en büyük Bitcoin sahipleri olmaya devam ederken birçok ülke, Bitcoin kullanımında artış yaşıyor.

Bu yılın başındaki haberlerde Arjantinliler, enflasyon endişeleri nedeniyle Bitcoin alımlarında hızlı yükselişler gördü. Arcane Research’e göre hacim, 2018’den bu yana Arjantin pesosunda %1.028, BTC’de %407 ve USD bazında ise %139 arttı. Bu sayılar Binance’in Güney Amerika’daki 5 ülkede P2P platformları kurduktan sonra elde ettiği muazzam bir pazar fırsatını temsil ediyor.

Yine de Bitcoin bu ülkelerde potansiyel kullanım durumlarına sahip olabilirken, bazı insanlar Bitcoin’in siyasi bir araç haline gelmesini istemiyor. Teknolojinin ne kadar iyi ne de kötü olduğu gibi, Bitcoin için de yanlı veya karşıt olmanız fark etmez zira BTC’yi herkes kullanabiliyor.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin