Hong Kong'daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?
Hong Kong'daki kripto para yasağı Asyalı yatırımcıları nasıl etkileyecek?

Hong Kong kripto grubu, yeni kripto yasası konusunda uyarılarda bulundu

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong kripto savunucuları, yaklaşan kripto para düzenlemelerinin vatandaşların Bitcoin ATM’lerini kullanmasını engelleyebileceğini söylüyor.

Hong Kong Bitcoin Derneği, düzenleyicilere, ele alınan yasaların şehrin dijital yenilik gündemi üzerindeki etkisini dikkate almaları için çağrıda bulunuyor. Kasım ayında, Hong Kong hükümeti, daha kapsamlı bir kara para aklama önlemlerinin bir parçası olarak bireysel kripto para ticaretini yasaklama planlarını duyurdu.

24 Aralık’taki South China Morning Post’a göre, önerilen kripto düzenlemeleri Bitcoin otomatik para çekme makinelerini de kapsayabilir.

Kasım ayında yayınlanan bir istişare belgesinde, Finansal Hizmetler ve Hazine Bürosu, Bitcoin ATM’lerini düzenleme planları olduğunu da ortaya koydu. CoinAtmRadar’dan gelen veriler, Hong Kong’un 62 Bitcoin ATM’sine ev sahipliği yaptığını gösteriyor.

SCMP’ye konuşan derneğin kurucu ortağı Leo Weese, önerilen kripto düzenlemelerine karşı çıkarak şunları söyledi:

Bireysel yatırımcıların Bitcoin’e erişimini kısıtlamak, hükümetin inovasyonu ve finansal katılımı teşvik etme hedeflerini aşmak olacaktır.

Yasa kabul edilirse, yeni düzenleyici rejim şehrin kripto lisanslama mimarisini önemli ölçüde genişletecek. Şu anda, Hong Kong Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu yalnızca kripto menkul kıymetleri veya vadeli işlem ürünlerini listeleyen borsalara kayıt yaptırmayı zorunlu kılıyor.

Aralık ayının başlarında, Fidelity destekli dijital varlıklar platformu OSL, Hong Kong SFC tarafından resmi olarak lisanslandı. Haber, SFC’nin Ağustos ayındaki bir önceki duyurusunu, bir inceleme sürecini bekleyen OSL’ye bir lisans vermeyi prensip olarak kabul ederek sonuçlandırdı.

Önerilen yasalar ayrıca, kripto ticaretinin yasak olduğu Çin anakarasında yürürlükte olan daha katı kuralların bazılarını da yansıtıyor. Hong Kong, Bitfinex ve FTX dâhil olmak üzere birçok büyük kripto alım satım hizmetine ev sahipliği yapıyor ve OKEx ve Huobi gibi diğerlerinin de bölgede ofisleri bulunuyor.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin