Hong Kong ICO
Hong Kong ICO yatırımlarını durdurmaya çalışıyor

Hong Kong ICO yatırımlarını durdurmaya çalışıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hong Kong ICO yatırımlarını durdurmaya çalışıyor. Hong Kong‘un menkul kıymetler düzenleyicisi, Menkul Kıymetler ve Vadeli İşlemler Komisyonu (SFC),  “potansiyel izinsiz tanıtım ve lisanssız düzenlenmiş faaliyetleri” gerekçesiyle initial coin offerings (ICO)’ları kapatmak için  harekete geçiyor.

Black Cell Technology, düzenleyici kurum tarafından ICO yatırımlarını durdurmaya zorlanıyor. Bunun sonucunda proje, token satışını durdurarak resmi karara uymuştur. Aynı zamanda yatırımcılara kripto para birimlerinin iade edileceği de söylendi.

“ICO’lar, ruhsatsız bir düzenleyici faaliyettir.”

Proje, uygulamalarının geliştirilmesi için yatırımcı fonlarını kullanmayı önerdi. Token’ı güvenlik riski olarak sınıflandırmış olan düzenleyici otoriteyi harekete geçiren bu özellikti. Kuruluşun resmi beyanında, ICO’nun resmi ruhsatlara kayıt ve uyum için gerekli toplu yatırım planlarıyla birlikte “ruhsatsız bir düzenleyici faaliyet” olduğu açıklandı. SFC’nin geçmişte şirketlere yaptığı uyarılar, Hong Kong’da bir ICO’yu kapatmak için ilk müdahaleye işaret ediyor.

ICO’lar yoluyla başlatılan projeler, iş modelini benimsemeyen ülkelerdeki yatırımcılara erişimini kısıtlıyor

Black Cell Technology, Krops adlı mobil tabanlı bir gıda pazarı geliştiriyor. Bu uygulamanın, hem çiftçilerin hem de alışveriş yapanların işlerini kolaylaştıracağına inanılıyor. Bununla birlikte, projenin nasıl ilerleyeceği, ICO’lar üzerindeki kısıtlayıcı düzenlemeler nedeniyle açık değildir. ICO’lar yoluyla başlatılan projeler, iş modelini benimsemeyen ülkelerdeki yatırımcılara erişimini kısıtlamak zorunda kalıyor. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) özellikle, ICO’lar üzerinde ayrıntılı incelemeler yürütmekle görevlendirildi. SEC’in soruşturmaları nedeniyle bazı projeler mahkeme celpleri aldı. Sadece ICO aşamasına girenler potansiyel soruşturmanın dışında kalmaya istekli. Bununla birlikte, Dünya’nın en büyük Bitcoin ve kripto para merkezlerinden biri olan  Çin ICO’ları yasakladı.

Hong Kong ICO yasağı son gelişmeler nedeniyle bekleniyordu

Hong Kong’daki gelişme biraz sürpriz olsa da, SFC’nin hareketi son zamanlardaki gelişmeler nedeniyle bekleniyordu. Geçen ay düzenleyici kurum, kripto para birimi ticaret platformlarına, menkul kıymet olarak algılanabilecek enstrümanları dahil etmemeleri için bir uyarı yayınladı. SFC yaklaşımını istikrarlı bir şekilde geliştiriyordu. Geçen yılın eylül ayına kadar, bazı kripto para birimi platformlarının bunların menkul kıymet olarak sınıflandırabilecek özellikler taşıdığını belirttikleri zaman, SFC tepkisini ortaya koydu.

Yeni geliştirilecek projelerde,  düzenleyici müdahalelerden kaçınmak için ICO’ların  yer alıp almayacağı belirsiz. Ancak yetkili makamların, ICO’lara yaklaşımlarını netleştirmesi ve kısıtlayıcı önlemlerin ne kadar süreceği konusunda herhangi bir açıklama yapılmıyor.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin