Hollanda Mahkemesi Bitcoin’i
Hollanda Mahkemesi Bitcoin’i “Devredilebilir Değer” olarak sınıflandırıyor

Hollanda Mahkemesi Bitcoin’i “Devredilebilir Değer” olarak sınıflandırıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hollanda Mahkemesi Bitcoin’i “Devredilebilir Değer” olarak sınıflandırıyor. Hollandalı bir mahkeme 20 Mart’ta yayınlanan bir mahkeme belgesine göre, mahkeme 0.591 Bitcoin‘e (BTC) sahip olan bir davacı lehine karar verdikten sonra Bitcoin’i “devredilebilir değer” olarak sınıflandırdı.

Hollanda Mahkemesi aldığı kararda, kripto para madencileri lehine karar verdi

İddia, Sn JW de Vries tarafından Hollanda mahkemesinde yapıldı. Dava, 2 Şubat 2018’de halka açık olmayan bir şirket olan Koinz Trading BV’ye karşı açıldı. Daha önce alt bir Midden-Nederland mahkemesi tarafından şirkete madencilere borçlu olduğu için 0.591 BTC tutarında madencilik ödemesini yapılması talimatı verildi. Mahkeme ya da en fazla 10.000 euroya  kadar bir ceza da ödeyebileceğini belirtti.

Firmanın, BTC’de gerekli miktarı ödemeye ilişkin yükümlülüklerini yerine getirmemesinin bir sonucu olarak mahkeme, şirketin ödeyeceğini veya iflas ettiğini beyan etmiştir.

Hollanda Mahkemesi Bitcoin’i “mülkiyet hakkının” bir parçası olarak görüyor

Mahkeme kararı, Bitcoin’in “mülkiyet hakkının” tüm özelliklerini sergilediğini ve dolayısıyla BTC’nin mülkiyet hakları kapsamında devredilmesi iddiasının meşru olduğunu belirtmektedir:

Bitcoin, mahkemeye göre, hak sahibinin bilgisayarının sabit diskinde saklanan benzersiz, sayısal olarak şifrelenmiş bir sayı ve harf dizisinden oluşuyor. Bitcoin, bir cüzdandan başka bir cüzdanına Bitcoin göndererek “teslim edilir.” Bitcoin’ler, ödeme durumunda ödeme yapan tarafından doğrudan alacaklıya teslim edilen tek başına değer dosyalarıdır. Bir Bitcoin’in bir değeri temsil eder ve transfer edilebilir. Mahkemenin görüşüne göre, bir mülkiyet hakkının özelliklerini gösterir. Bu nedenle, Bitcoin’de bir ödeme talebi, doğrulama için hak iddia eden bir iddia olarak görülmelidir.

G20 Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto paraları paradan ziyade varlık olarak görüyor

Mahkeme, Bay Vries ve Koinz Trading BV arasında tartışmasız bir sözleşmenin bulunduğunu tespit etmiştir. Yükümlülükler BTC’de alındığından, tutar aynı para birimiyle geri ödenmelidir. Mahkeme, yasal ilişkiyi ödeme yükümlülüğü olarak görür.

Hollanda mahkemesi kriptoya bir para birimi olarak kabul edilmek için kademeli adımlar atıyor olsa da, diğer kuruluşlar bunu kabul etmemektedir. G20 Finansal İstikrar Kurulu (FSB), kripto para birimini paradan ziyade varlık olarak gördüğü ima edilen 20 Mart tarihli bir belgeyi yayınladı. Belge, kripto para birimlerinin “egemen para birimlerinin özelliklerinden yoksun” olduğunu iddia ediyor.

Geçen ay, İngiltere Mark Carney Bankası yöneticisi konuya yönelik şunları söyledi:

Kripto paralar oldukça fazla. Şimdiye kadar ki özellikleri ile kripto paralara fiat paralar karşısında başarısız oldu. Bu nedenle kimse kripto paraları bir değişim aracı olarak kullanmaz.

Cointelegraph

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin