Bitcoin hodl mu? Altcoin hodl mu?: Bu yatırımcının kararı ona 50 BTC değerine mal oldu
Bitcoin hodl mu? Altcoin hodl mu?: Bu yatırımcının kararı ona 50 BTC değerine mal oldu

HODLers’ın yaşadığı beş benzersiz keder

service service
Share

Share This Post

or copy the link

HODLers, keder dahil olmak üzere kripto yatırım yolculukları boyunca bir dizi farklı duygular ve hisler yaşarlar. İşte HODLers’ın yaşadığı beş benzersiz keder dönemi…

HODLers nedir?

HODLing, bir kripto yatırımını güvenli bir şekilde bir borsada veya cüzdanda saklamak ve ne kadar kötü (veya iyi) şeyler elde edebilse de satmayı reddetmek. HODLers’ın kafalarının arkasında her zaman şu fikir duruyor: Boğalar aşırı moda geçecek ve Bitcoin ve kriptoların fiyatları patlayacak. Gelecek her zaman olumlu sonuçlar doğuracak ve eğer elindeki varlıkları satarlarsa sonuçları bu güzellikleri yaşamalarına engel olacak.

Bununla birlikte, son birkaç gün içinde 6.000 doların biraz altına inen Bitcoin fiyatı, birçok HODLL’a büyük ihtimalle ciddi fiyat düşüşleriyle ilgili endişeyi ve acıyı hissettiriyor. Başka bir deyişle, büyük olasılıkla şu beş aşamadan geçiyorlar: İnkâr, öfke, pazarlık, depresyon ve kabul.

Birinci aşama: İnkar

Birinci aşama: İnkar

İlk aşama olan inkar, genellikle mevcut piyasa koşullarıyla çelişen düşünceleri çağrıştırır. “Oh, endişelenmemeliyim!” diye kendilerine söyleyebilirler. Dahası HODLers’lar “Piyasada bu anlamsız düşüş nedir? Bitcoin gelecek hafta veya gelecek ay daha iyi olacak. Bu küçük bir kayıp, ancak her şey sonunda kendini tamir edecek.” gibi cümlelerle, görünüşte başarısız olan bir varlığa olan yatırımı haklı çıkartmaya çalışacaklar.

İkinci aşama: Öfke

İkinci aşama olan öfkenin, HODLers arasında en yaygın aşama olduğu iddia ediliyor. “Neden insanlar bu para birimini anlamadılar?” diye soruyorlar kendilerine. “Blockchain teknolojisinin ne kadar güçlü ve devrimci olabileceğini görmüyorlar mı? İnsanların neyi kaçırdıklarını anlamadılar mı? Herkes neden bu kadar aptal ve kör oluyor?” Başka bir deyişle, dünya ve işleyiş değişiyor, ama kimse bunu HODLers kadar gelişmeleri iyi göremez!

Üçüncü aşama: Pazarlık

Üçüncü aşama pazarlık, dış taraflarla anlaşmaya varmaya çalışıyorlar. Örneğin: “Bu kez 20.000 dolar olduğunda, varlıklarımın bazılarını satacağım. Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) neden yatırım fonlarını (ETF) onaylamıyor? SEC bir onaylasın hepsini satacağım, söz veriyorum.” gibi ifadelerle kendilerini rahatlatmaya çalışırlar.

Dördüncü aşama: Depresyon

Bu aşama HODLers’ın kendilerini “bu kadar aptal” oldukları için eleştirdikleri depresyon hali. Muhtemelen “Bunu nasıl girmeyi düşündüm? İşler nasıl daha da kötüleşti? Bunu başarabilmek için başımdan geçen şey iyi bir fikir miydi?”  sorularıyla günün sonunda, yalnız başına ve elinde bir şişe ile banyoda ağlarlar.

Beşinci ve son aşama: Kabul

Son aşama kabul aşaması. HODLers, kayıpların gerçekleştiğini ve planda bazı hatalar yapmış olabileceğini kabul eder, ancak bazı yönleri kendi lehlerine çalışırlar. Gelecekte başka bir fırsat olabileceğini biliyorlar hatta teknolojinin bir yerde yaygın olarak kabul edilme olasılığı var. Ancak, şimdilik, mevcut koşullarla ilgilenmeli ve birkaç damla -önemli olsa da- yaş ile birlikte yaptıklarını anlamaları gerekir.

Livebitcoinnews

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin