HODL
Hodl mı yoksa al-sat yapmak mı daha kârlı? Uzmanlar araştırdı

Hodl mı yoksa al-sat yapmak mı daha kârlı? Uzmanlar araştırdı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Shrimpy kripto para portföy yönetimi, yatırımcıların bir portföyü otomatik yatırım stratejileri ile iyileştirmelerine yardımcı olan bir platform. Şirketin portföy tecrübesi ile Shrimpy ekibi, iki tür kripto para yatırım yöntemini karşılaştıran bilgilendirici bir teknik analiz çalışması yayınladı: elde tutmaya (hodl) karşı yeniden dengeleme

Portföy Firması Shrimpy kripto para yatırımı için en iyi yöntemi bulmaya çalışıyor

Bir süredir kripto para sektörü ile ilgileniyorsanız, büyük olasılıkla dijital varlık sahipleri için ya da varlıklarını uzun zamandır ellerinde tutanlar için bilerek yanlış yazılmış bir kelime olan “hodl” terimini duymuşsunuzdur. Bu tip insanlar, bir gün Bitcoin’lerinin bugün olduğundan çok daha fazla değerli olacağına inanıyorlar. ‘Hodl’lar,  büyük pazar düşüşlerinde bile kripto varlıklarını ellerinde tutmaya devam ederler.

Study Finds Cryptocurrency Rebalance Portfolios Outperform 'Hodling'

Bazı kripto para yatırımcılarının kullandığı başka bir yatırım şekli ise sadece varlık tahsisi önceden belirlenmiş bir eşiğin altına düştüğünde bir portföy yeniden dengelemesini içeren “yeniden dengeleme” olarak adlandırılan yöntemdir. Piyasadaki düşüş ve piyasa hareketliliğinden farklı olarak, yeniden dengelenme, yatırımcıları sürekli piyasa diplerine maruz kalmaktan korur.

Yeniden dengeleme, Hodl’ı yüzde 64 bir Medyan ile geçiyor

Shrimpy, hangi yatırım stratejisinin daha karlı olduğunu belirlemek için son bir yıllık piyasa verilerini kullanarak yeniden dengeleme yapısının oluşturulması, portföydeki varlıkların sayısı ve varlık seçimi gibi çeşitli veriler kullanmıştır. Shrimpy ayrıca her biri 2 ila 10 arası varlıktan oluşan birden fazla portföy testi de yaptı. Çalışmada, Shrimpy, yeniden dengelenmenin birkaç örnekte daha fazla sıçrama yaptığını sonucuna ulaştı.

Shrimpy’in araştırmasından çıkan sonuçların özeti şu şekilde iletildi:

Bu çalışmadan alabileceğimiz iki büyük ilişki var – İlk ilişki, varlık sayısını arttırmanın bir portföyün performansını artırmasıydı. İkinci ilişki, yeniden dengeleme süresinin azaltılmasının (yeniden dengeleme sıklığının artması) bir portföyün performansını artırmasıdır. Bu nedenle, ideal portföy sık sık yeniden dengelenen ve çok sayıda varlığa sahip portföydür sonucuna varılmıştır.

Yeniden dengelemenin, yüzde 64’lük bir medyan ile “Hodl”dan daha kazançlı olduğu tespit edildi.

Study Finds Cryptocurrency Rebalance Portfolios Outperform 'Hodling'

1 saatlik yeniden dengeleme periodu ile on varlık portföyü Hold’dan yüzde 234 oranında daha iyi performans gösteriyor

Shrimpy’in denemesi, on varlığa sahip olan ancak farklı bir yeniden dengeleme dönemine sahip olan portföyleri de karşılaştırdı ve bu da bazı ilginç istatistikler gösterdi.

Araştırma özeti şu şekilde:

10 varlığı rastgele seçtiyseniz ve ayda en az bir kez yeniden dengelendiyseniz, geçen yıl boyunca yüzde 99,75’lik bir satın alma ve bekletme şansına sahip olurdunuz – Bu gerçekten inanılmaz.

Study Finds Cryptocurrency Rebalance Portfolios Outperform 'Hodling'

Kripto para harcama ve Hodl tartışması eskidi fakat yeniden alevleneceğe benziyor

Study Finds Cryptocurrency Rebalance Portfolios Outperform 'Hodling' Çalışma, hodl veya biriktirmenin en iyi yatırım yöntemi olduğuna inanan birçok kişinin tezini çürütecek yönde sonuçlandı. Yıllar boyunca, uzun vadeli kripto para birikimi için bu yöntemin daha iyi olduğu uzun bir tartışma konusunu oluşturdu. Ve son zamanlarda, özellikle Bitcoin Cash (BCH) ile ‘harcama ve değiştirme’ fikrini güçlendiren yeni bir tüketici dalgası oluştu. Cashpay adındaki bir cüzdan, kullanıcıların BCH’leri ile her zaman harcama yapma olanağı tanıyor. Hodl, özellikle uzun süreler boyunca insan kazançlarını artırabilir. Ancak yeniden dengeleme, Shrimpy’in çalışmasına göre daha az riskli ve daha kazançlı gibi görünüyor.

news.bitcoin

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin