HitBTC ve Bitcoin Private geliştiricileri arasındaki anlaşmazlık BTCP'ye baskı yapıyor
HitBTC ve Bitcoin Private geliştiricileri arasındaki anlaşmazlık BTCP'ye baskı yapıyor

HitBTC ve Bitcoin Private geliştiricileri arasındaki anlaşmazlık BTCP’ye baskı yapıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin protokolü üzerine bir har fork sayesinde hayata geçen gizlilik özellikli kripto olan Bitcoin Private (BTCP), haftalık değerinin %45’inden fazlasını kaybetti. Kripto para, Bitcoin Private geliştiricileri ve HitBTC Borsası arasındaki skandalın kurbanı gibi görünüyor.

HitBTC BTCP’yi borsadan çıkardı

Borsa BTCP’yi listeden çıkardı ve proje ekibinden coin yakma prosedürü sırasında kaybedilen 58 milyon kripto parayı telafi etmelerini istedi. 9 Mart’ta HitBTC tarafından şu açıklama yapıldı:

Bitcoin Private (BTCP) kripto paralarını HitBTC platformundan ayırma kararı, projenin Blockchain kullanıcılarımızı ve ortaklarımızı tartışmalı kriptonun etkilerinden koruma konusundaki yetersizliğini tespit ettikten sonra alındı.

Ancak, Bitcoin Private geliştiricileri hikayenin başka bir versiyonuna sahip. Taleplerin geçersiz olduğunu düşünüyorlar ve HitBTC’den tazminat taleplerini geri çekmelerini istiyorlar. Görüşlerini doğrulamak için ayrıntılı bir etkinlik takvimi içeren kapsamlı bir bildiri hazırladılar.

Dahası, HitBTC’nin kullanıcılarını kasıtlı olarak yanlış bilgilendirdiğini ve kayıplara yol açtığını belirttiler.  Bitcoin geliştiricilerinden yapılan açıklama şu şekilde:

HitBTC, BTCP fork’unu halka desteklemeyeceğini bilerek yanlış beyan ederek dolandırıcılık suçu kapsamına giren özel davranışlarla meşgul oldu.

Bitcoin Private (BTCP) haftalık fiyat grafiği
Bitcoin Private (BTCP) haftalık fiyat grafiği

Bu anlaşmazlığı kimin kazanacağı belli değil, ama BTCP hızla kan kaybediyor. Kripto, en düşük seviyesi olan 0,6152 dolardan 0,7215 dolara el değiştirmek için toplandı. BTCP kripto para sıralamasında 197. sırada yer alıyor.

Fxstreet

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin