eurs coin
Kripto para borsası HitBTC Euro’ya bağlı stabil coin EURS’ı listelemeye başladı

Kripto para borsası HitBTC Euro’ya bağlı stabil coin EURS’ı listelemeye başladı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Son günlerde, bir kurumsal yatırımcının Malta’da piyasaya sürüldükten birkaç gün sonra coinin 10 milyon dolarlık tutarını hemen satın aldığını duyurmasıyla birlikte EURS stabil coin için ilerleme kaydedilmiş gibi görünüyor.

Şimdi ise coinin, dünyanın ilk kripto euro cinsinden stabil coini EURS kripto usd çifti ile HitBtc kripto borsalarında işlem görmeye başladığının ortaya çıkmasıyla birlikte bir başka dönüm noktası daha elde etti. Haber ayrıca HitBTC’nin resmi twitter hesabında da yayınlandı.

EURS emin adımlarla ilerliyor

Stasis şirketinin kurucusu ve CEO’su Gregory Klumov’a verdiği demeçte, bunun sadece birkaç gün önce piyasaya sürülen stabil coin için büyük bir başarı olduğunu belirtti:

Bugün 2 milyon dolar değerinde EURS sattık ve son HitBtc açılımımız, yatırımcılar ve para piyasası operatörleri için stabil coin olma girişimlerimizde seçeneklerimizi arttırma yolunda devam ediyor.

HitBTC geçmişte bazı eleştirilere maruz kaldı

HitBtc, geçmişte bazı eleştirilere de yol açmış olsa da, en gelişmiş kripto para borsalarından biri olduğunu iddia ediyor. En dikkat çekici eleştirilerden biri ise twitter’da yazan John McCaffee’den gelmişti:

Kripto borsaları, bizim karşı savaş açtığımız bir şey haline geldi. Onların gücü muazzam. Örneğin Hitbtc, asgari alım miktarını karşılayamayan milyonlarca fakir insanın çektiği acıyı artırdı. Çünkü aylık gelirlerinden daha büyük.

Bu tweet, McCaffee’nin son zamanlarda ABD’de düzenleyici kurumların hedefi olan ICO promosyonları için iyi bir tanıtım olduğu yönündeki söylentilere rağmen, bu kripto borsası ve McCaffee arasında bir ağız dalaşına yol açmıştı.

Stabil coin’in bir borsada listelenmesinin yatırımcılara avantajı nedir?

HitBTC, Coinmarketcap verilerine göre günlük ortalama 300 milyon dolarlık işlem hacmi ile kripto para borsaları içerisinde 9. Sırada bulunuyor. Kripto borsasında şu an için en çok işlem gören kripto döviz çifti ise tüm hacmin yaklaşık yüzde 24’ünü oluşturan BTC/USDT.

Piyasadaki dalgalanmalardan etkilenmek istemeyen veya piyasada bir düşüş olacağını düşünen traderlar, coinlerini genellikle stabil coinler ile değiştirmeyi tercih ediyor. EURS stabil coininin HitBTC gibi büyük bir borsaya eklenmesi ise işlem hacmini arttıran bir özellik olacakken, yatırımcıların kripto piyasasından çıkmadan kendilerini güvenceye alabilmeleri sağlanacaktır. Ayrıca EURs’in euro fiat parasına bağlı olması yatırımcıların kripto fonlarını euro cinsinden değerlendirmelerine de olanak tanıyabilecektir.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin