Hint yetkililer yolsuzluğu önlemek için Blockchain teknolojisine geçiyor
Hint yetkililer yolsuzluğu önlemek için Blockchain teknolojisine geçiyor

Hint yetkililer yolsuzluğu önlemek için Blockchain teknolojisine geçiyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hint yetkililer yolsuzluk ve mülk sahtekarlığı davalarıyla mücadele etmek için Blockchain teknolojisini kullanmayı planlıyor. Amaravati şehir çiftçileri ve yerel toprak sahipleri, yolsuzluğun devletin toprak havuzunda işlediğinden endişe ediyor.

Quartz’a göre, yerel bir çiftçi, bir milletvekili topluluğunun topraklarını hükümete bırakmaktan vazgeçtiğini iddia ederken, bir diğeri de söz verdiği mülkleri ona vermediğinden endişe ediyor. Bununla birlikte, Andhra Pradesh Başkent Bölgesi Kalkınma İdaresi, ülkedeki dağınık arazi kayıt sisteminin düzeltilmesine yardımcı olmak ve belgelerin tahrifatına ve tahrif edilmesini önlemeye yardımcı olmak için Blockchain teknolojisini uygulamaya zorluyor.

Hint yetkililer, Blockchain çözümü için düşüncelerini belirtiyor

Andrha Pradesh CRDA Komiseri Cherukuri Sreedhar, Blockchain teknolojisini uygulamadaki girişimlerini şöyle açıklıyor:

Çiftçilere çok açık, risksiz bir başlık vermek istiyoruz. Bu adımlardan biri (Blockchain), CRDA ile olan verilerin güvenli olmasını ve belirli bir zamanda geri izlenebilmesini sağlıyor.

Hint yetkililer, teknolojiyi sisteme uyarlamaya yardımcı olmak için Blockchain firması Zebi ile yakından çalışıyorlar.

Zebi CEO’su Babu Munagala, Blockchain’in dijital bilgileri merkezden uzaklaştırarak yolsuzluk ve veri manipülasyonu ile ilgili kaygıları azaltmaya nasıl yardımcı olabileceğini anlatıyor:

Daha önce, teknik yönetici verileri değiştirebiliyordu, herkes yapabiliyordu. Dünyanın dört bir yanındaki devlet dairelerinde bu durumun örnekleri görülüyor. Bir denetim izi günlüğü, bir hacker tafından veya içeriden silinebilir. Bunu yapabilecek olanlar, verileri manipüle etmek için program yazıyorlar ve nasıl manipüle edildiğinin izlerini siliyorlar. Blockchain ile tüm bu tehlikeler uzaklaşıyor.

Blockchain iyi bir başlangıç oluyor

Blockchain’in sunduğu merkezi olmayan yapıya ve güvenliğe rağmen, CRDA yetkilisi Sreedhar, etkinlik için hala teknolojinin doğru bir şekilde kullanıldığından emin olmak için yerel yetkililere inanıyor. Sözlerini şöyle sürdürüyor:

Blockchain’e yerleştirmeye çalıştığımız veri her ne olursa olsun, verilerin saflaştırılması gerekiyor. Bir bölüm olarak, sizin sorumluluğunuz doğru kaydı dijitalleştirdiğinizden emin olmaktır.

CRDA komiseri Blockchain ve güvenliğinin geleceğine hala çok güveniyor:

Yarın veya beş yıl sonra, birisi bu kayıt ile uğraşırsa, bu da kaydediliyor. Orijinal kayıt sonsuza kadar katıksız saf bir şekilde kalıyor.

Express’te bildirildiği gibi, ülke, gayri meşru finansman için kripto para kullanma şüphesi ile bazı kurumlara karşı duruyor. Ancak bu, kripto para yatırımcılarına karşı oldukları anlamına gelmiyor. Bir yetkiliyi açıklıyor:

Ticaret, cezai bir suç olmuyor. Birçoğumuz borsada çeşitli varlık sınıflarında işlem yapıyoruz. Peki bu nasıl farklı oluyor ki? Olması gereken şey, kullanılan paranın yasadışı para olmadığından emin olmak ve kaynağını izlemek. En önemli konu bu oluyor.

blokt

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin