Bitcoin’de bu gelişmeler farklı bir döngüye işaret ediyor
Bitcoin’de bu gelişmeler farklı bir döngüye işaret ediyor

Hint milyarderden çok sert Bitcoin açıklaması! “5 dolar olsa bile almam, yasaklanmalı”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Hindistan’ın en saygın yatırımcılarından biri, Bitcoin’e karşı çıkarılması beklenen hükümet yasağını destekleyerek Bitcoin’e karşı güçlü eleştiriler dile getirdi. Rakesh Jhunjhunwala, Bitcoin için “gerçek bir kullanımı olmayan tamamen spekülatif bir varlık” nitelemesini yapıyor.

“Bitcoin para birimi bile değil”

CNBC’nin Street Signs Asia programında konuşan milyarder, Bitcoin’in bir para birimi olduğu söylemini reddetti. Ona göre, yalnızca egemen hükümetler bir para birimi yaratabilir. Ek olarak, Bitcoin’in oynaklığı bir ödeme yöntemi olarak rolünü zaten ortadan kaldırıyor.

“Dünyanın her yerinde, para birimi basma gücü yalnızca devlette olmalıdır. Günde %5 veya %10 dalgalanan bir şey para birimi olamaz. Dolar %1 artarsa, bu dünya haberidir. Bu yüzden, her gün %15’e kadar dalgalanan bir şey için, bunun en yüksek mertebeden spekülasyon olduğunu düşünüyorum.”

Rakesh, varlık yönetimi şirketi Rare Enterprises altında geniş bir portföyü yönetiyor. 3,2 milyar dolarlık net serveti ile Hindistan’ın 38. en zengin adamı.

“5 dolar olsa bile almam”

Milyarder isim asla Bitcoin almayacağı konusunda da kararlıydı. Akranları Bitcoin’den milyonlar kazandıkça FOMO’dan muzdarip olup olmadığı sorulduğunda, sırf bir varlığın yükseliyor olmasının gemiye atlamak zorunda olduğunuz anlamına gelmediği konusunda ısrar etti.

“5 dolara bile satın almam. Yukarı çıksa bile satın almayacağım. Her partiye katılmak istemiyorum. Akşamdan kalmanın çok daha kötü olduğunu düşünüyorum. Beğendiğiniz partilere gitmelisiniz.”

“BTC yasaklanmalı”

Bitcoin karşıtı duruşunu netleştirmenin yanı sıra, hükümet yasağını da destekledi. Hindistan hükümetinin, Bitcoin gibi spekülatif varlıklara yatırım yaptıklarında yatırımcıların paralarını kaybetmelerini engellemesi gerektiğine inanıyor.

“Bence düzenleyiciler devreye girmeli ve Bitcoin’i yasaklamalı. Ve dijital rupiye odaklanmalılar ve para basma gücü sadece devlette olmalıdır. Ve nihayetinde, böyle olacak. En büyük egemen hak, para basmaktır.”

Hindistan’daki Bitcoin yasağı, hükümetin yasağı uygulama sürecini çoktan başlattığını iddia eden raporlarla hala hassas bir konu. Ayrıca son zamanlarda Bitcoin’i yasaklamayı ve dijital bir rupi için temel oluşturmayı amaçlayan bir yasa tasarısı var.

zycrypto


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin