Opsiyon traderları Bitcoin için Mayıs ayına kadar bu seviyeleri hedefliyor
Opsiyon traderları Bitcoin için Mayıs ayına kadar bu seviyeleri hedefliyor

Bitcoin madencileri satışları arttırdı! Madenciler neden BTC’lerini satıyor?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Kripto metrik platformu CryptoQuant’a göre Bitcoin (BTC) madencileri, kripto para birimi rallisine başladığından bu yana Bitcoin satışlarını artırdı.

Veriler, madencilerin genel olarak son iki ayda satışlarını artırdığını ve bazı özellikle büyük çıkışların büyük artışlara neden olduğunu gösteriyor.

Geçen ay, madencilerin cüzdanlarından çok sayıda büyük BTC çıkışı oldu. Ocak ayının ortalarında, 12.690 BTC (444 milyon dolar) ve 12.570 BTC (450 milyon dolar) olmak üzere iki büyük çıkış oldu. 29 Ocak’ta madenciler cüzdanlarından yaklaşık 16.600 BTC (o sırada yaklaşık 570 milyon dolar) aktardılar.

Madenciler neden Bitcoin sattı?

Standard Hashrate Group CEO’su Alex Zhao, Decrypt’e yaptığı açıklamada, Bitcoin madencilerinin – en azından Asya’da – mevcut boğa koşusu Ocak ayında hız kazandıkça satışlarını artırmaya başladığını söyledi.

“Asya madencilik topluluğunun fikir birliği, Bitcoin’in 20.000 dolar civarında bir zirveye ulaşacağı yönündeydi. Bu nedenle, birçok madenci 17.000 ila 19.000 dolar aralığında önemli miktarda Bitcoin sattı. Bitcoin’in fiyatı Ocak ayında ATH’lere girdiğinde, birçok madenci karlarını garanti altına almak istedikleri için satış yapmaya devam etti.”

Madenciler tarafından gerçekleştirilen Bitcoin satışlarının ölçeğindeki bir artış muhtemelen BTC’nin fiyatı üzerinde aşağı yönlü baskı yaratabilir. Ancak bu, Bitcoin’in açık piyasada satılmak üzere bir borsaya taşınmasına veya soğuk depoya koyan bir yatırımcıya satılmasına bağlı.

Dün, 21 Şubat’ta 7.850 BTC’ye (450 milyon dolar) ulaşan Bitcoin madencilerinden çıkışlarda büyük bir artış oldu. Bu, Bitcoin’in tarihindeki en büyük düşüşü görmesinden sadece saatler önce geldi.

decrypt


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin