Hint borsası Coinsecure, çalıntı Bitcoin’leri iade etmeye hazırlanıyor
Hint borsası Coinsecure, çalıntı Bitcoin’leri iade etmeye hazırlanıyor

Hint borsası Coinsecure, çalıntı Bitcoin’leri iade etmeye hazırlanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hint borsası Coinsecure, çalıntı Bitcoin’leri iade etmeye hazırlanıyor. Hint kripto para borsası Coinsecure, web sitesinde kullanıcılara geçen hafta 438.31859715 Bitcoin (yaklaşık 3.067.220 dolar değerinde) hırsızlığından bu yana yetkililerle çalıştığını ve iade süreci hazırlarken sabır istediğini belirtti. Şirketin hukuk ekibi, sözleşmeleri gözden geçiriyor ve kullanıcıları göz önünde bulundurarak talep formu hazırlıyor. Borsa son birkaç gündür müşteri şikayet ve talepleri ile ilgilenmek zorunda kalıyor.

Çalınan Bitcoin’ler, Hindistan’ın ulusal parası rupi cinsinden ödenebilir

Coinsecure, kullanıcılardan hırsızlık soruşturmalarının 3 milyon dolardan fazla olması nedeniyle şirketin yetkililerin talep ettiği prosedürlere uyulması gerektiğini belirtiyor. Şirket, kullanıcılarını Pazartesi ile Cumartesi günleri saat 11:00 ile 21:00 arasında aramaya veya e-posta göndermeye teşvik ediyor.

Coinsecure, müşterilerinin zararları için geri ödeme yapacağını söyledi. Çalınan fonların önemli bir çoğunluğu, Bitcoin’lerin geri kazanılmadığı durumlarda, Bitcoin (BTC) yerine Hindistan’ın ulusal parası rupi cinsinden ödenebilir.

Hint borsası Coinsecure, iadenin %10’unu Bitcoin, %90’ını rupi olarak yapacak

Bu haftanın başında yayınlanan bir bildiride şirket, donanım cüzdanından çıkan soygunu takiben Hindistan rupilerindeki tüm müşteri mevduatlarının güvenli olduğunu vurguladı. Borsa, çalınan Bitcoin’lerin tümünü geri elde edebilirse, müşteriler hesap bakiyelerinin Bitcoin cinsinden iade edilmesini bekleyebilir.

Eğer çalınan Bitcoin’lerin geri elde edilmesi mümkün değilse, Coinsecure 9 Nisan 2018 tarihinde geçerli  olan oranları uygulayacağını açıkladı. Şirket, iadenin %10’unun Bitcoin, %90’ının rupi olarak yapılacağını belirtiyor.

Çalınan Bitcoin’ler hackerların cüzdanına iki gün boyunca küçük dilimler halinde aktarıldı

Bitcoin, 9 Nisan’daki işlemin kapanışından bu yana kayda değer bir artış gösterdi. Eğer çalınan Bitcoin’ler kurtarılamazsa, Coinsecure kullanıcıları için bu durum Bitcoin değer kazanımlarında %18’in üzerinde bir kayıp anlamına gelir.

Coinsecure, çalıntı Bitcoin’lerin transfer edildiği adresin “1BaEJquitskdXcTj53Uy6PuUtJ5a8ETWpA” olduğunu ortaya çıkardı. Bu yazı tarihi itibariyle bu adreste 973 işlem yapılmış ve son bakiye 139.42094629 BTC’dir. Çalınan kripto paralar, hackerların cüzdanına iki gün boyunca küçük dilimler halinde aktarıldı ve daha sonra birden fazla adrese gönderildi.

Coinsecure çalınan Bitcoin’leri geri kazanmalarını sağlayan herkese ödül verecek

Coinsecure, hırsızlığın içeriden kaynaklandığını iddia ediyor ve baş güvenlik görevlisi Amitabh Saxena’nın paranın çalınmasında rol oynadığından şüpheleniyor. Coinsecure ayrıca Delhi polisinden ülkeyi terk edebileceğinden korkarak Amitabh Saxena’nın pasaportunu el koymasını istedi. Coinsecure bir basın açıklamasında, 20 milyon rupi değerindeki kayıp Bitcoin’leri geri kazanmalarına yardımcı olan herkese ödül vereceğini duyurdu.

En güncel haberleri Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Ccn

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin