Hindistan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı
Hindistan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı "kripto yasağı" açıklaması geldi!

Hint bankaları müşterilerinden kripto para kullanmama sözü alıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Merkez Bankası‘nın, bankaların kripto para işletmelerine hizmet vermesini engelleyen yeni düzenleme önlemlerinin ardından, bazı Hint bankaları, müşterilerinin kripto para ticareti yapmalarını engellemek için sert önlemler aldığı ve herhangi bir tür kripto para kullanmayacaklarını belirten yeni hizmet şartları sözleşmeleri imzalamaya zorladıkları bildirildi.

Hint bankaları ülkede kripto para kullanımının yayılmasını engellemeye çalışıyor

Yeni önlemler etkili bir şekilde müşterileri bankalar ve kripto arasında seçim yapmaya zorluyor. Belki de tecrübesiz kripto para hareketinin birçok destekçisi için zor bir karar. Kripto para piyasasının geleneksel bankacılığın yerine geçmesi beklentilerinde, şu anda bankaların bu tür eylemleri sadece adaptasyonun gecikmesini zorlaştıran bir aksiyon olarak görülüyor.

Twitter’da @DesiCryptoHodlr veya “Indian Crypto Girl”, Kripto para kullanıcılarına karşı alınan yeni ve katı önlemlerin bir örneği olarak Kotak Mahindra Bank’ın gerektirdiği şart ve koşulların bir görüntüsünü yayınladı.

Banka, kullanıcılardan “Bitcoin dâhil olmak üzere Kripto para ile ilgili işlemlerle ilgilenmeyeceklerini” beyan etmelerini istiyor. Banka’nın sözleşmeyi ihlal etmesi halinde hesaplarını kapatma hakkını saklı tutuyor.

Bankanın ATM ekranlarında da benzer uyarılar gösteriliyor:

Sanal para birimleri (VC) yasal ihale değildir ve Hindistan’da herhangi bir düzenleyici izne veya korumaya sahip değildir. Herhangi bir hesabınızdan VC içeren işlemler yapmamanızı rica ederiz. Bu tür işlemler için banka, hesabınızı daha fazla bildirimde bulunmadan kapatmayı da içeren yasal düzenlemelere uygun hareket eder.

Bu, müşterileri kripto paraları kullanmamaları konusunda uyaran Faysal Bank’ın kısa mesajının bir ekran görüntüsüyle teyit edilmiş oldu:

IRB ve kripto çekişmesi

Hindistan merkez bankası, güvenlik ve volatilite konularına değinerek kripto paralara karşı duruyor. Bankanın başkanı Raghuram Rajan, Bitcoin’in kendisinin “etkileyici” olduğunu kabul etti. Ve genel olarak Hindistan ve belki de insanlığın zaman içinde nakitsiz bir topluma gideceği inandığını belirtti.

Merkez bankasına göre bu, bundan 10 ila 20 yıl sonra gerçekleşebilir. Bu sanal para birimlerinin kesinlikle daha iyi olacağını, çok daha güvenli ve zamanla işlemlerin bir şekli olacağını düşünüyorum.

IRB, kripto paraları tamamen yasaklamamış ve Hintli vatandaşlar hala isterlerse kripto paraları kullanmak için yasal olarak özgür olsalar da, bankaların kripto kullanıcılarına hizmet vermeyi reddetme eğilimi, pek çok vatandaşı az gelişmiş bir sistem arasında seçim yapmaya zorlayarak sıkışık bir noktaya sokabilir.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin