hindistan yuksek mahkemesi

Hindistan Yüksek Mahkemesi merkez bankası kripto yasağına ilişkin son görüşleri inceliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Yüksek Mahkemesi, ülkenin merkez bankasının kripto para birimi işlemlerini yasaklama gerekçelerini son kez dinleyecek. Yerel haber bülteni Financial Express’in haberine göre Duruşma, bugün gerçekleşecek.

Hindistan Merkez Bankası (RBI) Nisan ayında açıkladığı yasak ile ilgili gelen birçok itiraz özellikle son iki ay içerisinde yapıldı Bu sıkılaştırma ise yerel kripto para endüstrisi ve ötesinden kaynaklanıyor.

Hindistan Yüksek Mahkemesi son duruşmada nihai kararını verecek mi?

Yasak, 6 Temmuz’dan bu yana resmi olarak yürürlükte bulunuyor. 20 Temmuz’dan bu eylül ayına kadar yasamayı yürütmesinin kaldırmaya yönelik olarak açılan mahkemenin ise bugün nihai kararı vermesi bekleniyor.

12 Eylül tarihinde RBI, bankaların borsalar ve diğer kurumlara hizmet vermeyi durdurma kararından ötürü kripto para birimi üzerindeki duruşunu detaylandıran bir beyanname yayınladı.

RBI’nın yaptığı açıklamanın özeti şu şekilde:

Bitcoin ve altcoinler, ne döviz ne de para; Bu yüzden geçerli bir ödeme sistemi olarak bile kabul edilemezler.

Mahkeme henüz temyiz başvurusunu dikkate almak için bir zaman çizelgesine belirlemedi.

Hindistan herşeye rağmen kendi kontrolündeki bir kripto para için çalışma yapıyor

İran ve Venezuela gibi, kripto para özgürlükleri konusunda sert bir tutum sergileyen diğer yargı sistemlerine uygun olarak, RBI, doğrudan kontrolü altında ulusal bir kripto para birimi oluşturulmasına ilgi duyduğuna da işaret etti.

Aynı zamanda, hükümet Japonya ve İsviçre’ye bir heyet gönderdi. Hükümetin amacı ise görünüşte piyasaları düzenleyen olası araçların değerlendirilmesini yapmak.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin