BitBNS ciddi iddialarla karşı karşıya
BitBNS ciddi iddialarla karşı karşıya

Hindistan merkezli BitBNS Borsası’nın hacminin sahte olduğu iddia ediliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto para borsalarının hacminin sahte olup olmadığı konusunda her zaman ciddi endişeler oldu. Yeni bir araştırma, Hindistan’da bir ticaret platformu olan BitBNS Borsası’nın adil miktar hacminin sahte olduğunu ve borsanın bunu kasıtlı olarak sürdürdüğünü iddia ediyor.

BitBNS ciddi iddialarla karşı karşıya

Kripto borsaları ile ticaret yapıyorsanız, her zaman genel işlem hacminin ne kadar meşru olduğunu bilmek zorundasınız. Çoğu zaman her şey yolunda gitmekte, ancak yol boyunca birkaç istisna olabilir. Her bir platform Binance ve diğer borsalara benzer bir şekilde şeffaflık içermez, ama kesinlikle en iyisini yapmaya çalışırlar. Ne yazık ki, bu aynı zamanda bazı borsaların, rekabet gücünü arttırmak için meşru olmayan yollara başvurmasına neden olmakta.

Genelde sahte hacim gibi, başvurulan yollar kripto ticareti için çok büyük bir sorun oluşturuyor. Bu tür iddiaların kanıtlanması her zaman zor oldu, zira borsalar, API verilerinin paylaşılmasından başka, hacme ilişkin veriler konusunda da nadiren şeffaftır. Sıklıkla soruları gündeme getiren bu paylaşılan API verileri, Hindistan’ın Bitbns Borsası için, son günlerde bir gerçeği ortaya çıkardı. Karthik Varma tarafından geliştirilen bir araç, borsanın işlemleri reel olarak yapmadığını gösteriyor. Ayrıca XRP ve BTC ticaretine bağlı olarak artan hacmin büyük bir kısmı balon.

DashPay sahte Dash hacmini engelledi

Daha spesifik olarak, Crypto India News, borsanın XRP hacmini %400 oranında bir enflasyonla taklit ettiğini iddia ediyor. Bitcoin ticareti %80 oranında artarken, Dash hacmi bu aşamada normal görünmekte. Her iki paranın da Hindistan’da her şeyden önce çok popüler olmasına rağmen, neden sadece iki çiftin önemli rakamlarla şişirildiği belli değil. Sahte Dash hacminin olmaması, borsanın DashPay’ı desteklenmesinden kaynaklanmakta. Eş zamanlı ödeme sisteminde, işlem hacminin sahte olması sadece bu sorunları daha da belirginleştirecek ve Bitbns’i kötü bir noktaya getirecek.

Raporun ayrıntıları gerçek gibi görünse de bu iddiaların ne kadar gerçek olduğunu sorgulamak gerekir. Bu, platformun kendisi için olumlu bir işaret değil ve birkaç şeyi halka açıklamak zorunda. Daha büyük başka bir soru akıllara gelmekte. Listeleme sitelerinin bu iddialarla nasıl başa çıkacağı. Bitbns etkin bir şekilde sahtecilik yapıyorsa, CoinMarketCap, LivecoinWatch ve CoinCap gibi sitelerden kaldırılmalı. Şimdiye kadar, bu henüz gerçekleşmedi, ancak daha sonra böyle bir eylem gerçekleşebilir.

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin