Blockchain ekosistemi, katılımcı bir ekonomi yaratmaya çalışacak
Blockchain ekosistemi, katılımcı bir ekonomi yaratmaya çalışacak

Hindistan Merkez Bankası yasaları delen kripto borsalarını dinleyecek

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan Merkez Bankası, bankaların kripto şirketlerine hizmet sağlamalarını engelleyen 6 Nisan’daki bankacılık yasağını uygulamaya başladı. Şimdi, iki gün içinde, Hindistan Yüksek Mahkemesi yasağa karşı gelenlerin savunmalarını dinleyecek.

Hindistan Merkez Bankası Rupi ile kripto ticareti istemiyor

Hindistan’daki bazı borsalar, kullanıcıların Hint Rupi’lerini bırakmalarına ve geri çekmelerine izin veren yasağa bir çözüm olarak oldukça zekice yöntemler kullandı. Wazirx, Instashift ve Coindcx kripto para borsaları eşler arası modele dayalı hizmetler sundu. Instashift CEO’su konu hakkındaki görüşlerini şu sözlerle paylaştı:

Kripto, dünya çapında gördüğümüz gibi, hükumet görüşünden bağımsız olarak gelişmeye devam edecek. Hükumetin bu konuda görüş almaya başlamasına yol açan herhangi bir karar, uzun vadede Hindistan’ fayda sağlayacak. SC duruşması yolun sonu değil, Hindistan’daki kripto yolculuğunun başlangıcı… Sonuç olumlu ise, ticaret hacmini kesinlikle artıracak. Sonuç olumsuz ise, mevcut işlem hacimleri üzerinde çok fazla etki olacağını düşünmüyorum.

“Hindistan bir sonraki boğa koşuşunu başlatabilir.”

Coindcx CEO’su Sumit Gupta, kararın sonucunu şu sözlerle değerlendirdi:

Hintli yatırımcılar nihayetinde kripto paralara yatırım yapmak için bazı yollar bulacak, olumsuz bir karar, kullanıcıları sadece P2P ticaret platformlarına taşıyacak. 2016 yılının üçüncü çeyreğinde görüldüğü gibi Hindistan piyasasında kripto ticaretini artıracak olumlu bir karar olacak. Bu olumlu kararda Kripto para borsalarına ve hacimlerine katılan yeni kullanıcıların bir sonraki boğa koşuşunu başlatmasına sebep olacak.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin