Analistler tedirgin: Bitcoin bıçak sırtında yönünü arıyor
Analistler tedirgin: Bitcoin bıçak sırtında yönünü arıyor

Bitcoin 10 Eylül fiyat görünümü

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin 10 Eylül fiyat görünümüne dair önemli detayları şu şekilde özetledik:

  • Bitcoin hafta sonu fiyat hareketleri oldukça karmaşık işlemlere şahit oldu.
  • BTC/USD grafiğinin düşük hacimli işlemleri yanında kısa süreli ve hacimli alış ve satış işlemleri paritenin yönünü tayin etti.
  • Bitcoin son 48 saatlik zaman diliminde 6.500 -6150 dolar bandında hareket ederken negatif bir görünüm sergiliyor.

Bitcoin son 24 saatlik zaman diliminde ise dolar karşısında yüzde 1,5 oranında değer kazanarak yeni günün sabah saatlerinde 6.315 dolardan el değiştiriyor. Türk kripto borsalarına baktığımızda Bitcoin Türk lirası karşısında Paribu kripto borsasında 41.607 TL, BtcTurk platformunda 41.899 TL ve Sistemkoin kripto borsasında ise 41.802 TL’den el değiştiriyor.

Bitcoin 10 Eylül fiyat hareketleri

BTC/USD saatlik grafiğine baktığımıza trend yönü tayini için kontrol ettiğimiz hareketli ortalamalardan 100 ve 200 HO’nun konumu bizde ana trendin düşüş yönlü olduğunu gösteriyor. Öyle ki 100 HO, 200 HO’nun altında olup, aralarındaki boşluğun artması, Bitcoin düşüşünün daha da derinleşme ihtimaline işaret ediyor.

Bitcoin’in hafta sonu hareketlerine baktığımızda ise düşük hacimli yatay hareketlerinin belirli saatlik dilimlerde yüksek volatilite ile düşüş ve yükselişlerine şahit olduk. Burada dikkat çeken nokta ise düşüş mumlarının düzeltme mahiyetindeki yükseliş mumlarından daha uzun olmasıydı. Bu durum ise ana düşüş trendini destekleyen ikinci bir detay.

Diğer yandan hareketli ortalamaların konumu, Bitcoin fiyatı için birer dinamik direnç görevi görecek. Buna göre; 6.377 dolarda bulunan 100 HO ilk direnç seviyesi olacakken, 6.570 dolar konumundaki 200 HO ikinci direnç seviyesi olarak takip edilecektir.

Düşüşün hızlanması durumunda ise 6.150 – 6.000 dolar bandı oldukça önemli bir alan olarak karşımıza çıkıyor.

Bitcoin için önemli teknik göstergeler

Saatlik grafikte MACD nötr bir görünümde bulunuyor. Stokastik gösterge aşırı satım bölgesine girmeden kısa vadeli yükselişi işaret ediyor. Bunu 51 seviyesinde bulunan RSI hafif yönlü olarak desteklerken CCI mevcut konumu ile trend gücünün zayıf olduğuna işaret ediyor.

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin