Hindistan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı
Hindistan Maliye Bakanı'ndan çarpıcı "kripto yasağı" açıklaması geldi!

Hindistan Merkez Bankası, kripto para yasağının kaldırılmasına itiraz etti!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan’ın merkez bankası The Reserve Bank of India (RBI), Yargıtay’ın kripto para şirketlerine yönelik yasağı kaldırma kararına karşı temyiz başvurusunda bulundu.

Yerel haber kuruluşu Economic Times tarafından bildirilen karar, merkez bankası tarafından henüz resmi olarak açıklanmadı. Dün Hindistan üst mahkemesi emsal niteliğlinde bir karara imza atarak ülke genelinde bir süredir yasak olan kripto ticaretine yeniden yasal statü kazandırmıştı.

Merkez bankasının, kararın ülkenin bankacılık sistemi üzerindeki olumsuz etkisinden endişe ettiği bildiriliyor.

Hint kripto para borsalarının çoğu kapanmak zorunda kalmıştı

Karar, Hindistan merkez bankası tarafından Nisan 2019’da çıkarılan bir genelgeye karşı yapıldı. Söz konusu genelge kripto para borsalarına ve sektördeki firmalara fiat tabanlı işlemler sunmasını yasaklıyordu.

Kararın ardından Hindistan kripto para piyasası iyice küçülmüş, tüm borsalar merkezlerini yurtdışına taşımak veya hizmetlerini kalıcı olarak kapatmak zorunda kalmıştı.

Bununla birlikte birçoğu, piyasada ticareti ayakta tutmak için eşler arası ticaret hizmetleri sunarak kısıtlı bankacılık erişimini atlattı.

RBI kararının Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilmesinin ardından endüstri oyuncuları, birkaç saat içinde fiat yatırma hizmetlerini yeniden aktif etti.

financemagnates

Güney Kore’den tarihi hamle: Kripto para ticareti artık yasal!


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Buraya tıklayarak Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açabilirsiniz!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin