Blockchain ekosistemi, katılımcı bir ekonomi yaratmaya çalışacak
Blockchain ekosistemi, katılımcı bir ekonomi yaratmaya çalışacak

Hindistan, kurallara aykırı kripto varlıkların tutulmasını cezalandırılabilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan hükumeti, hükumet tarafından onaylanmayanlar dışında, kripto varlıklarının tutulmasını sağlayabilecek mevcut yasaları değiştirmeye çalışabilir.

Hindistan, mevcut kripto yasalarında değişiklik yapabilir

Hindistan hükumeti, ekonomi bölümleri sekreteri Subhash Chandra Garg liderliğinde bir komite kurdu. Komite, Aralık ayında kripto varlıklar ve sanal para birimleri için düzenleyici bir çerçeve çizen bir rapor sunacak şekilde hazırlanıyor.

Hükumet ve RBI’nın kripto para birimi ile ilgili en büyük endişesi, kuralsız kripto varlıklarının, çok düzeyli pazarlama (MLM) ve Ponzi şemaları da dahil olmak üzere, düzenleyici sınırların dışında, kötü niyetli faaliyetler için vergilerden kaçınma ve grevlere yol açan işlemin bir aracı olarak kullanılmamasını garanti etmek. Bu kapsamda, düzenlemeye tabi olmayan kripto varlıkları bulundurduğu tespit edilen kişilere verilecek cezaları tanımlayan mevcut yasalarda değişiklik yapılmasını bekleniyor.

Dünya çapındaki merkez bankaları dijital para sunma seçeneğini araştırıyor

Hükumet ayrıca dijital para birimleri ile ilgili bir RBI çalışmasının raporunu bekliyor. Merkez bankası, Nisan ayında “merkez bankası dijital para birimi çıkarma isteği ve fizibilite hakkında rehberlik sağlanması” için bölümler arası bir grup kurdu. RBI, ödemeler endüstrisindeki hızlı değişimlerin, özel dijital tokenlerin ortaya çıkması ve kağıt/metalik paranın yönetim maliyetlerinin artması gibi faktörlerle birlikte, dünya çapındaki merkez bankalarının dijital para sunma seçeneğini araştırdığını söyledi.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin