Hindistan kripto paraları ulaşımda kullanmayı düşünüyor
Hindistan kripto paraları ulaşımda kullanmayı düşünüyor

Hindistan kripto paraları ulaşımda kullanmayı düşünüyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan hükümetinin, kripto paralar üzerinde devam eden bankacılık yasağına rağmen, ülkedeki mali işlemler için kripto paraları kullanmayı düşündüğü bildiriliyor.

Kripto para sektörü için düzenleyici bir yol haritası çalışması önermek üzere görevlendirilen bir bakanlıklar arası komite, kamu sektöründe kripto tokenlerinin kullanılabilirliğini de inceliyor.

Hindistan kripto paraları ulaşımda kullanmayı düşünüyor

Komite, Blockchain’e dayalı kripto para kullanımının doğrudan olması yerine, para biriminin metro kartı gibi uygulamalarla ilerlemesi gerektiğini düşünüyor.

Raporda, ülkenin maliye bakanlığından üst düzey bir yetkiliyi şöyle belirtiyor:

Komite, kripto paraların, kamu sektöründe metropol kartları gibi akıllı kartların yerini alması için kullanılabileceğini düşünüyor. Bu konu inceliyor. Benzer şekilde, özel sektör için de aynı uygulamalar söz konusu olabilir. Kripto paralar, kullanımının bir sonraki bileti satın almakla sınırlı olan ve paraya dönüştürülemeyen uçak milleri gibi sadakat programlarında kullanılabilir.

İlk olarak maliye bakanlığı tarafından 2017 yılının başında kurulan komite, Hindistan ekonomik işler bakanlığı (DOEA) ve Hindistan merkez bankası ve Eyalet Bankası’ndan temsilcilerin yanı sıra bir dizi başka bakanlığı da içeriyor.

Komite kripto paranın durumunu inceliyor

Komite, hem yurt içinde hem de uluslararası düzeyde kripto paranın durumunu inceliyor. Bu amaç ile diğer ülkeler tarafından benimsenen düzenleyici ve yasal çerçeveler takip ediliyor. Nihayetinde ülkedeki sektör için düzenleyici bir çerçeve önermeden önce kara para aklama korkularını azaltmak için gerekli tedbirler araştırılıyor.

Komite teklifte gecikmeler yaşıyor

Komite, hükümete önerilerini sunacağı teklifte önemli gecikmeler yaşamaya devam ederken, Hindistan merkez bankası, bankalar da dahil olmak üzere, finans kurumlarının kripto para hizmeti vermesini yasaklayan düzenlemeyi Nisan 2018’de bir genelge yayınladı.

DoEA sekreteri ve IMC Subash Chandra Garg başkanı, televizyonda Haziran ayında yapılan bir röportajında:

Bu, hem şimdi hem de sonra değişen teknolojiyi içeren zor bir konudur. Bu yüzden çözüm önerileri biraz zaman alıyor.

Tüm bu gelişmeler aşanırken, komitenin hızla bir sonuca ulaşması ve tavsiyelerini hükümete sunması gerektiği görülüyor.

ccn

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin