Bitcoin’e yasak koyan Hindistan’dan, Blockchain hamlesi
Bitcoin’e yasak koyan Hindistan’dan, Blockchain hamlesi

Hindistan Kripto bankacılık yasağını geri çekebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Hindistan hükümeti, 5 Temmuz tarihinde başlattığı, kripto paralara ülkenin yerel parası rupi ile yatırım yapma konusunda koyduğu kripto bankacılık yasağı konusunda geri atma sinyalleri veriyor.

Hint yasağı geri çekilebilir

Hindistan Merkez Bankası’nın, RBI tarafından düzenlenmiş tüzel kişiliklerin, hem bireyler hem de şirketler de dahil olmak üzere, kriptoyla ilgili faaliyetleri durdurması gerektiği şeklindeki ilk açıklamasından üç ay sonra, yetkililerin bu tür bir yasağı nasıl koyacağı konusunda türlü spekülasyonlar üretilmişti. Bugün meseleyi incelemek için bir araya gelinen ve maliye bakanlığının düzenlendiği panelinde yeni bilgiler ortaya çıktı. Panelde yapılan konuşmalar, mevcut yasağın biraz daha yumuşatılıp, kapsamının daraltılabileceğini gösteriyor.

Getirilen yasak, 5 Temmuz’dan sonra, kripto yatırımcılarının, ne özel ne de kurumsal, herhangi bir dijital varlığa yeni para yatırmayı veya mevcut paralarını almalarına izin verilmemesi yönündeydi. Yasak, böylece borsalar ve yatırımcıların her türlü bankacılık bağlantısını kapatma anlamına geliyor.

Yasağın konulması, genellikle kara para aklama ve kripto yatırımları kullanılarak yapılan diğer suç faaliyetlerini sınırlamanın bir yolu olarak gösterilmişti. Tüm kripto piyasasın hızlıca uygulanan yasak hakkında muhalifler, dijital varlıklara yapılan yatırımın, başka türlü bir yatırımdan farklı olmadığını iddia ediyorlar.

RBI kripto bankacılık yasağı konusunda tekrar Düşünüyor

Bugün, maliye bakanlığı tarafından düzenlenen panelde konuşan üst düzey bir hükümet yetkilisi, şu ifadeleri kullandı:

Kimsenin gerçekten bunu yasaklamayı (kripto paraları) tamamen düşünmediğini görüşündeyim. Buradaki mesele, ticareti düzenlemekle ilgili ve paranın nereden geldiğini bilmemiz gerekiyor. Bunu önemli bir meta olarak kabul etmek, ticareti daha iyi düzenleyebilmemize ve incelememize izin verebilir.

İlk olarak Nisan 2017’de düzenlenen kripto para panelinde, kripto para piyasasını ülkeyi yavaşça bataklığa sürükleyen bir sektör olarak görüldüğü görüşü hakimdi. Artık panel, dijital varlıkların mal veya para olarak kabul edilip edilmeyeceği konusunda sağlıklı bir tartışma düzenliyor. Eski bir RBI başkan yardımcısı olan R Gandhi, tartışma hakkında şunları söyledi:

Eğer bu kripto paraların günlük hayattaki kullanımı artarsa, o zaman paranın doğasını edinir. Ancak ihtiyatlı olunması gereken bir konu var ki o da insanların bu metaya yatırım yapmak istemeleri konusudur. O zaman bu farklıdır, çünkü bu durumda bir takım risklerin olduğunu varsayabiliriz.

Hint Kripto borsaları güvenlik konusunda hükümete yardım etmeye hazır

Hint borsalarının hâlihazırda en sıkı KYC ve AML yönergelerinin bazılarına sahip olmasına rağmen, Coindelta’nın kurucularından Shubham Yadav, hükümetin daha da sağlam sistemler geliştirmesine yardımcı olmaya istekli olduğunu söyledi;

Ayrıca hükümetle çalışmaya ve düzenleyici bir çerçeve oluşturma konusunda onlara yardımcı olmaya hazırız. Tüm işlemleri uzaktan izleyebileceği Blockchain için bir izleme sistemi tasarlamalarında onlara yardımcı olabiliriz.

newsbtc

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin