IndiaChain
IndiaChain

Hindistan, IndiaChain adında bir ulusal Blockchain projesi başlatıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Blockchain’i idari iyileştirmeler için kullanmaya başlayan bölgeler arasına katılmaya hazırlanan Hindistan Federal Hükümeti, ülke çapında bir Blockchain inisiyatifinin oluşturulması için bir dizi ilerlemeler kaydettiğini duyurdu. Projenin adı ise IndiaChain olarak belirlendi.

Amaç sahte ilaçların ele alınabilmesi

NITI Aayog (National Institution for Transforming India), ülkedeki sahte ilaçların ele alınabilmesi için Blockchain teknolojisini içeren birkaç konsept proje üzerinde çalışıyor.

Ancak bu plan, devletin hayata geçirmek istediği tüm projeleri içermiyor. NITI Aayog, bu çalışmanın ardından Blockchain için Temmuz ayının başlarında bir politika taslağı yayınladıktan sonra, ülkenin bir bölümünden diğerine para aktarmak için kullanılan birleştirilmiş bir ödeme arayüzü gibi işlev gören daha büyük bir Blockchain projesi başlatmak istiyor.

NITI Aayog’un tanıdığı bir kaynak, Factor Daily’ye konuştu ve kuruluşun, kamu mallarına adanmış bir altyapı inşa etmenin bir yolunu aradığını söyledi. Buna arazi kayıtları, tedarik zinciri yönetimi, kimlik yönetimi, faydalar, eğitim, elektrik şebekesi iyileştirmeleri ve sınır ötesi işlemler dahil.

IndiaChain ülkede BT endüstrisini ciddi oranda büyütebilir

Hükümet, UPI modellerinin başarısını IndiaChain projesinin temeli olarak kullanmak istiyor ve başkalarının kendi projelerini üretmek için Blockchain’inden geri çekilmesini istiyor. Bu gerçekleşirse, çok iyi bilinen girişimlere ev sahipliği yapan ülkede BT endüstrisinin ciddi oranda büyümesi sağlanabilir.

Ana Blockchain’in içinde sidechains oluşturma pontasiyelinden söz eden haber kaynağı, bunun şirketlerin kendi hizmetlerini sunmak için yapabileceği bir şey olduğunu ifade ediyor.

Bu ayın başlarında, Hindistan’daki 14 banka, iki farklı banka arasındaki yerleşimlerde  kullanılan altyapılarının yerini almak üzere Blockchain teknolojisini kullanacak bir konsorsiyum kurduğunu açıklamıştı.

cryptovest

Hindistan’ın ilk Bitcoin ticaret platformu UNODAX’ı başlatıyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin