Hindistan Rezerv Bankası, kripto para ve Blockchain birimi kurdu
Hindistan Rezerv Bankası, kripto para ve Blockchain birimi kurdu

Hindistan hükümeti kripto paraları değil, kripto tokenleri kabul edebilir

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Yerel haber ajansı DNA’in haberine göre Hindistan hükümeti kripto paralar üzerindeki sert duruşuna rağmen kripto tokenlerinin ülkede kullanılmasına izin verilip verilmeyeceğini tartışıyor.

Bir komite ihtimalleri araştırmaya başladı

Maliye Bakanlığı tarafından Ekonomik İşler Daire Başkanlığı (DEA) sekreteri başkanlığında kurulan bir komitenin, Hindistan’da bazı kripto varlıklarının kullanılmasına izin verecek bir dizi yönetmelik ve yol haritası üzerinde çalıştığı bildiriliyor. Taslak teklifler kesinleştiğinde, mevzuat parlamento önünde masaya yatırılacak.

Komiteye başkanlık eden DEA sekreteri Subhash Chandra Garg, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu sözleri kullandı:

Komite, finansal işlemler için kripto para ya da kripto teknolojisi (dağıtık defter teknolojisi) kullanma olasılığını inceliyor ve aynı zamanda para birimi tamamen yasaklanırken ne tür düzenlemelere ihtiyaç olduğunu, komitenin diğer kullanımını ve nasıl ele alınabileceğini tartışıyor.

Hindistan hükümeti kripto paraları kabul etmese de teknolojisini kabul edebilir

DLT teknolojisinin çok büyük bir potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Garg, ödeme sistemleri dahil olmak üzere, kripto para birimlerinin gelecekte kullanılmasının kategorik olarak reddedildiğini bildirdi.

Garg, DEA’in halka kripto para riskleri konusunda birkaç tavsiyede bulunduğunu söyledi. Öte yandan Hindistan Merkez Bankası (RBI), bankaların kripto paralarla ilgili iş ve şirketlerle ilişkilerini sonlandırmasına yönelik bir yasaklama çıkardı.

Ancak Garg, hükümetin kripto tokenizasyonuna izin verirken ekosistemi test edebileceğini fakat bunun da fiat para birimleri için bir ikame görevi göremeyeceğini söyledi.

Garg:

Herhangi bir mobil telefonda bir kod olarak saklanabilen bir tokeni satın almak için fiziksel para ödenmesi gerekecektir. Havale için bile kullanılabilir. Dolayısıyla, teknolojiden ve düzenleyici bakış açısıyla uygulanması kolaydır. Ancak kripto para birimlerine, önce yasal bir ihale olarak izin verilmelidir.

Çabalarının bir parçası olarak komitenin, hükümetin kripto para birimlerini yasal hale getirme ihtimalleri ve sonuçları olacağını düşündüğü bir analize yer vereceği bildiriliyor.

RBI’nın tartışmalı yasağıyla ilgili devam eden duruşmalarda, yargı “etkilenecekleri iddia edilenlere” geçici olarak izin vermeyi reddetti. Mahkeme, 20 Temmuz’da gerçekleşmesi beklenen yasağın son duruşmasını Eylül 2018’e dek erteledi.

cointelegraph

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Hindistan devlet destekli kripto para çıkarmayı planlıyor olabilir!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin