Çin'in geri ödeme sorununu Tencent çözecek.
Çin'in geri ödeme sorununu Tencent çözecek.

Çin’in geri ödemelerdeki hantallığı Tencent ve WeChat ile tarih olabilir: Blockchain uygulaması geliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Tencent, çalışanların geri ödemelerini hızlandırmak için bir Blockchain ağı uygulamasının uygulanabilirliğini araştırıyor. Bahsi geçen ağ WeChat’te test ediliyor.

Yerel bir blogda bugün, şirketin teknoloji için pilot şehir olarak Shenzhen’i seçtiği belirtildi. Buna ek olarak, Çin’in ilk Blockchain tabanlı faturası, bir müşterinin mevcut ödeme mekanizması WePay aracılığıyla ödeme yaptığı bir restoranda test edildi.

Tencent gecikmeleri önemli ölçüde azaltabileceği görüşünde

Tencent, kullanıcının işvereni, restoran ve Shenzhen’in vergi dairesi manuel talep sürecini geçebileceği için Blockchain platformunda ödeme sürecini başlatarak normal gecikmelerin önemli ölçüde azaltılabileceğini açıkladı.

Her şey yolunda giderse, Tencent geri ödeme sürecini hızlandırmak ve tahrif edilmiş makbuzların miktarını azaltmak için teknolojiyi uygulamayı umuyor.

Çin’in geri ödeme sistemi çok hantal

Çin’in mevcut geri ödemesi hayli yavaş işliyor ve tüccarların bireylere ve şirketlere farklı ödeme makbuzları vermesini gerektiriyor. Örneğin, bir kişinin yemek masraflarının geri ödenmesi gerekiyorsa, işverenlerinin vergi numarasını listeleyen şirketler için bir makbuz istemesi gerekiyor.

Ancak, çalışan bunu yapmadan önce, tüccarın vergi mükellefi numarasını manuel olarak yazması gerekiyor. Daha sonra makbuzların toplanması ve iadenin işleme konulmasından önce bir talep başlatılması mecbur kılınıyor.

chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

Çin Sanayi ve Bilişim Bakanlığı Blockchain’in gelişmesini istiyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin