Hindistan'da kafalar karışık: Kripto para yasağı henüz gelmedi ancak kurallar sıkılaşıyor
Hindistan'da kafalar karışık: Kripto para yasağı henüz gelmedi ancak kurallar sıkılaşıyor

Hindistan: “Blockchain’in geliştirici ekosisteme ihtiyacı var.”

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Endüstri oyuncuları, kaliteli kaynakların ve politika eksikliğinin Hindistan’da Blockchain ekosisteminin gelişmesini engellediğini söylüyor.

Blockchain, güvenli işlemleri sağlamak için onu benimseyen birçok sektörün anahtar kelimesi haline geldi. Örneğin, kısa bir süre önce Hindistan Telekom Düzenleyici Kurumu (TRAI) sinir bozucu çağrıları engellemek için Blockchain teknolojisini kullanacağını açıkladı. Bankalar da sınır ötesi işçi dövizleri gibi hizmetler için Blockchain teknolojisini uyarlıyor. Bununla birlikte, teknolojinin geliştiği tempoya ayak uydurmak için yapılması gereken daha çok şey var.

Hindistan büyüme umutları taşıyor

Yakın tarihli bir araştırma raporuna göre, Hindistan Blockchain teknoloji pazarının 2018 ile 2024 yılları arasında yüzde 58’lik bir oranda büyümesi bekleniyor. Raporda bunun dijital cüzdanlar ve Birleşik Ödeme Arayüzü (UPI) gibi dijital ödeme çözümlerinin büyümesine bağlı olacağı belirtildi. 2020 yılına kadar, büyümenin 500 milyar dolar olacağı tahmin edildi. Raporda, Blockchain teknolojisinin güvenli işlemlere yönelik istenen itici gücü sağlayacağı belirtildi.

Fintech profesyoneli Abhishant Pant şunları söylüyor:

Potansiyelin çok büyük olmasına rağmen eylem, startup’lara fırsat verilerek devlet tarafından başlamalıdır. Hindistan’da, yaklaşık 40 tanesi Blockchain alanında bulunan yaklaşık 700 fintech startup var. Ancak, çoğu, burada büyüme beklentileri eksikliği nedeniyle denizaşırı müşteriler için çalışıyor. Bu değişmelidir. Örneğin, Telangana Hükümeti Tech Mahindra’nın ortaklığıyla Blockchain District’i başlattı. İhtiyacımız olan şey hükümet kurumları ve geliştiriciler arasında daha fazla işbirliği. Hükümet bize çözülmesi gereken sorunlu durumlar verebilir. Bir çerçeve hazırlayıp bunu yapabilmemizi mümkün kılabilir.

Ekosistem eksikliği

Yeni Delhi’de bulunan sınır ötesi havale alanındaki bir şirket olan Ripple India’nın başındaki Navin Gupta, BusinessLine’e Hindistan’ın bir geliştirici ekosisteminden yoksun olmasının başka bir zorluk olduğunu söyledi.

Bunun sadece ekosistemin büyümesine ihtiyacı var.Ekosistem büyüdüğünde pazar da  birlikte gelişecek.

Ripple geçtiğimiz günlerde üniversitelerle işbirliği yapmak için 50 milyon dolarlık bir yatırımla bir üniversite Blockchain girişimi başlattı.

Hindistan’da şirket lisansüstü öğrenciler için kurs geliştirmek için IIT-Bombay ve Uluslararası Bilgi Teknolojileri Enstitüsü, Haydarabad ile çalışıyor.

Gupta, şirketin ayrıca gelecekte Hindistan’da küresel bir kalkınma merkezine yatırım yapmayı planladığını söyledi. Ancak bunun ekosistemin ne kadar hızlı büyüdüğüne bağlı olduğunu da ekledi.

cryptocurrencyguide

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin