Avustralya, Blockchain planlarını süresiz erteledi
Avustralya, Blockchain planlarını süresiz erteledi

Avustralya’dan dev hamle: Ulusal bir Blockchain geliştiriliyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bir Avustralya federal ajansı, işletmelerin akıllı yasal sözleşmelere dayalı işlemleri yürütmesine izin verecek ulusal bir Blockchain geliştirdiğini duyurdu.

Australian National Blockchain için IBM de elini taşın altına koydu

Commonwealth Bilimsel ve Endüstriyel Araştırma Örgütü (CSIRO) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, araştırma kolu Data61’in Avustralya Ulusal Blockchain’i (ANB) adlı yeni bir platform için bir pilot çalışma yürütmek üzere hukuk şirketi Herbert Smith Freehills ve IBM ile birlikte çalıştığını söyledi.

Teknoloji, işletmelerin önceden tanımlanmış yasal şartlara dayalı işlemleri otomatikleştirmesine izin vermeyi amaçlıyor. Bunun yanı sıra Blockchain, Avustralya yönetmeliklerine uymak ve IBM tarafından desteklenen bir Blockchain ağının üstündeki akıllı sözleşmelere kodlanmak üzere tasarlandı.

Nesnelerin interneti ve akıllı sözleşme teknolojisi bir arada

Program, nesnelerin interneti (IoT) cihazları gibi harici veri kaynaklarını kaydetme yeteneğine sahip akıllı sözleşmeler oluşturacak ve belirtilen koşullar yerine getirildikten sonra kendi kendini çalıştırabilecek.

Ajans, yaptığı duyuruda şu ifadelere yer verdi:

Örnek vermek gerekirse şantiye sensörleri, Blockchain’de bir yükün teslim edilmesinin zamanını ve tarihini kaydedebilir ve inşaat şirketi ile banka arasında, bu şartlar üzerinde ödeme yapmak için şartların karşılandığı bir akıllı sözleşmeyi başlatabilir.

Ulusal bir Blockchain olan ANB, yakında diğer pazarlara açılabilir

Data61’in 2017 yılında yaptığı araştırmaları takip eden bilim adamı Dr. Mark Staples, dağıtık defter teknolojisinin Avustralya’nın üretkenlik avantajları yaratması ve yerel yenilikleri teşvik etmesi için önemli bir fırsat olduğunu söyledi.

CSIRO, pilot test başarılı olursa, Avustralya dışındaki pazarlara teknolojiyi sunmayı planladığını belirtti.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


UYARI: Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


 

Çin’in 2023 yılına kadar Blockchain’de süper güç olması bekleniyor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin