Hindistan yönetimi ülkede Bitcoin ve kripto konusunda 'açık fikirli' olacak
Hindistan Bitcoin'i yasadışı ilan edecek adımlar atıyor

Hindistan Bitcoin yasağı yine gündemde

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Görünüşe göre Hindistan, Bitcoin gibi kripto paraları yasaklamak için bir yasa çıkarmayı ve resmi bir CBDC’nin oluşturulması için bir taslak oluşturmayı planlıyor. Taslak, parlamentonun mevcut bütçe oturumunda kararlaştırılacak.

Özel kripto’ya hayır. Blockchain’e evet

Ülkenin önemli bir haber sitesinde, “Hindistan’daki tüm özel kripto para birimlerini yasaklayan” bir yasanın çıkarılacağını belirten bir gündem yayınlandı. Ancak, “kripto para biriminin altında yatan teknolojiyi [blok zinciri] ve kullanımlarını” teşvik etmek için bazı istisnalar yapılacak.

Gündemde ayrıca, parlamentonun ülkenin merkez bankası Hindistan Merkez Bankası (RBI) tarafından çıkarılan “resmi dijital para birimi” için bir yasa tasarısı oluşturmaya yardımcı olacağı da belirtildi.

Dijital para biriminin kolaylaştırılmasıyla ilgili olarak, RBI tarafından yayınlanan bir kitapçıkta özetle şunlar yer alıyor:

Özel dijital para birimleri son yıllarda popülerlik kazandı. Hindistan’da, düzenleyiciler ve hükümetler bu para birimleri konusunda şüpheci ve ilgili riskler konusunda endişeli. Bununla birlikte, RBI, itibari para biriminin dijital bir versiyonuna ihtiyaç olup olmadığı ve varsa bunun nasıl çalıştırılacağı olasılığını araştırıyor. ”

Hindistan’da bir kripto para borsası olan CoinDCX’in kurucu ortağı ve CEO’su Sumit Gupta, olası yasak hakkında şunları söyledi:

Hükümet tasarıyı Parlamento’nun bu oturumunda sunmayı düşündüğünden, hükümetin herhangi bir karar almadan önce tüm paydaşları kesinlikle dinleyeceğinden eminiz. Diğer paydaşlarla konuşuyoruz ve kesinlikle hükümetle daha derin bir diyalog başlatacağız ve birlikte nasıl sağlıklı bir ekosistem oluşturabileceğimizi göstereceğiz.

Hindistan ‘ın kripto yasağı ile ikinci flörtü

2018’de bir Hindistan hükümeti heyeti, tüm özel kripto para birimlerinin yasaklanmasını ve suçlular için 10 yıla kadar hapis cezasını önermişti. Panel ayrıca hükümetin Hindistan rupisinin dijital bir versiyonunu araştırmasını önerdi. O sırada, RBI, ülkenin finansal sisteminin “çemberini” durdurmak için gerekli önlemi aldı. Bitcoin ve diğer kriptoların metalden yapılmadıkları ve hükümet tarafından damgalanmadıkları için para birimi olarak ele alınamayacağını savundular.

Bu, ülkedeki birkaç kripto girişiminin kapanmasına veya dönmesine ve diğer pazarlara hizmet etmesine neden oldu.

Ülkedeki birçok şirket ve kripto meraklıları teklife itiraz etti ve ülkenin önde gelen yargı organı olan Yüksek Mahkeme’de dava açtı. Gerçekten tarihi bir kararda, üst mahkeme davacı lehine karar verdi. Ancak, genelgeyi politika düzeyinde etkilemedi.

cryptodaily


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin