Hindistan, Bitcoin P2P ticaret hacminde Çin’i devirmek üzere
Hindistan, Bitcoin P2P ticaret hacminde Çin’i devirmek üzere

Hindistan, Bitcoin P2P ticaret hacminde Çin’i devirmek üzere

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çin, Asya’daki eşler arası (P2P) Bitcoin ticaret hacmine en büyük katkı sağlayan ülke olmaya devam ediyor ancak Hindistan son atağıyla ilk sıraya yerleşmek üzere.

Hindistan, eşler arası Bitcoin ticaret hacminde zirveye ilerliyor

Hindistan, bu yıl eşler arası ticarette muazzam bir büyümeye tanık oldu. Çin’in önceki boğa koşusu sırasında Çin yuanını kullanarak Bitcoin satın alma yasağı, birçok kişiyi P2P’ye itti. Fakat BTC’nin değeri düştükçe hacim de haftalık 5 milyon dolara geriledi.

Bunun yanı sıra Hindistan’da durum böyle değil. Bitcoin’in artan değeri, düşük volatilite döneminde birçok yatırımcının beklemeye geçmesine neden oldu. Hindistan’daki startup ​​işletmeleri de kripto sektöründe artış kaydeddi.

KYC uygulamaları ülkede gidişatı değiştirdi

Bu yılın eylül ayına kadar piyasaya hakim olan LocalBitcoins yeni KYC zorunluluğu nedeniyle keskin bir düşüş kaydetti. Arcane’e göre Paxful, KYC uygulamasının hemen ardından önemli hisseler alsa da Asya’nın ticaret hacminin darbe almasını engelleyemedi.

Hindistan, bu yıl Bitcoin P2P işlem hacminde gözle görülür bir büyümeye tanık oldu. Hindistan’daki kripto piyasası, Yüksek Mahkeme’nin bu yılın başlarında kripto üzerindeki kapsamlı yasağını kaldırmasının ardından yeniden canlandı. Dünya Bankası’na göre Hindistan, en çok havale alan ülkelerden biri konumunda.

Küresel salgın Bitcoin manzarasını etkiledi

Bitcoin, son iki haftada önemli ölçüde yükseldi. Yazım sırasında yükseliş eğilimini sürdüren BTC fiyatı yükseliş eğilimi ile yaklaşık 15.500 dolar civarında işlem görüyor. Hint yatırımcılar 2019’da 83 milyar dolarlık havale gönderdiler ve bu, ülkenin toplam GSYİH’sinin %2,9’unu oluşturdu.

Devam eden küresel salgınla birlikte maaşlar azalsa da nüfusun bir kısmının Hindistan’daki boşluğu doldurmak için Bitcoin’e odaklandı. Afrika ülkelerinde Bitcoin kabulü, devam eden pandemi esnasında bu yıl da önemli ölçüde arttı.

Bu arada ABD’de seçim sonuçları henüz açıklanmazken CME’deki Bitcoin vadelilerinin uçuşa geçtiği belirtiliyor. Ayrıntılar buradaki yazımızda.

coinnounce


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin