Bitcoin 16.000 dolara dayanırken bu kripto para kasım ayının yıldızı olabilir!
Bitcoin 16.000 dolara dayanırken bu kripto para kasım ayının yıldızı olabilir!

Bitcoin 16.000 dolara dayanırken bu kripto para kasım ayının yıldızı olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Binance’te 15.960 dolara ulaşmayı başaran Bitcoin fiyatı 16.000 dolara yaklaşıyor. Önde gelen kripto para biriminin rallisinin ardından, analistler gözünü Ethereum’a çevirdi. Ekim ayında BTC’ye karşı düşük performans gösterdikten sonra ETH’nin yeni bir ralli olasılığı artmaya başlıyor.

Kasım ayının yıldızı Ethereum olabilir

Analistlerin ETH’nin yakın vadede güçlü bir performans sergilemesini beklemesinin iki temel nedeni var. Birincisi, Bitcoin pazarındaki sermaye, Ethereum 2.0’ın açıklanmasının ardından ETH’ye geçebilir. İkincisi ise ETH kısa süre önce kritik bir direnç seviyesini test ederek daha geniş bir ralli şansını artırdı. Altcoin piyasasının, Bitcoin’deki ilk yükselişin ardından tarihsel olarak yükseldiği göz önüne alındığında, bir ETH yükseliş trendini için iyi bir dönemdeyiz denebilir.

6 Kasım 4 saatlik Ethereum fiyat grafiği
6 Kasım 4 saatlik Ethereum fiyat grafiği

13.000 doların desteğe dönüşmesi Bitcoin için kritik oldu

21 Ekim’den bu yana yaklaşık %33 artan BTC fiyatı 13.000 dolardan başlayarak birbiri ardına önemli direnç alanlarını geçti. Kripto para başlangıçta 13.000 doları aştığında, bu seviyede büyük balina kümeleri oluştu. Balinalar aktif olarak BTC biriktirmeye başladı ve 13.000 doların bir destek bölgesine dönüşmesine neden oldu.

BTC, Temmuz 2019’dan bu yana ilk kez destek seviyesi olarak 13.000 doları geri kazandıktan sonra, yükselmeye devam etti. Zamanla, bir sonraki destek seviyesi olarak 13.500 doları doğruladı, ardından 14.000 ve son olarak 15.000 dolar izledi. Bitcoin yukarı doğru tırmanmaya başladığında, analistler, hacmin çoğunu kripto piyasasından emmeye başladığı için ETH hakkında olumsuz olduklarını söylediler. Sonuç olarak, Bitcoin yükseldikçe, birçok altcoin hem Bitcoin hem de ABD doları karşısında değer kaybetti.

15.000 dolar net bir şekilde kırılırsa ETH rallisi kaçınılmaz olabilir

Bitcoin’in ekim ayından kasım ayının başlarına kadar olan ezici gücü, altcoin piyasasında zor bir etki yarattı ancak Bitcoin’in fiyat hareketi yükseliş piyasası hissiyatının geri döndüğünü gösterdi. Bu nedenle 15.000 doların üzerindeki temiz bir kırılma, Ethereum dahil olmak üzere pek çok kripto para için daha fazla sermayeyi tetikleyebilir.

Kripto borsası ve broker Bequant’ın araştırma başkanı Denis Vinokourov, Cointelegraph’a Bitcoin’den gelen sermayenin Ethereum ekosistemine akabileceğini söyledi. Son 48 saat içinde, merkezsiz finans piyasası eylül başından bu yana yaşanan durgunluktan sonra güçlü bir performans gösterdi.

DeFi ekosistemi yine canlanma sinyalleri veriyor

Yearn.finance’ın YFI’si ve Uniswap’in UNI’si gibi DeFi tokenleri, ETH’nin ani iyileşmesinin ardından neredeyse %30 arttı. Bu nedenle Vinokourov, tüm Ethereum ekosisteminin yakında Bitcoin rallisinden yararlanabileceğini vurguladı:

Tüm gözler Bitcoin’de. Ancak Ethereum ile ilgili son güncellemeler, bir miktar sermayenin ETH’ye ve tüm ekosisteme geri dönmesine neden olabilir. Bu durum Bitcoin’in aktif olarak satılacağı anlamına gelmiyor fakat Bitcoin’i Ethereum ağında kilitleme eğilimi hızlanabilir ve Uniswap gibi aşırı satılmış DeFi ve DEX tokenleri üzerinde etki yaratabilir.

Ethereum’un bir Bitcoin rallisinin ardından yükselme konusundaki tarihsel eğiliminin yanı sıra, kripto yatırımcıları ETH’nin yakında Bitcoin’e karşı yükselebileceğini söylediler. Amsterdam Menkul Kıymetler Borsası’nda tam zamanlı trader Michaël van de Poppe, ETH/BTC ticaret çiftinin büyük bir destek alanına çarptığını söyledi.

Ethereum/Bitcoin grafiği

Ethereum/Bitcoin fiyat grafiği
Ethereum/Bitcoin fiyat grafiği

ETH 2.0 oyunun kurallarını değiştirebilir

Ethereum 2.0’ın yakın gelecekte piyasaya sürülecek olması, kripto paranın momentumu için kritik görülüyor zira ağ yükseltmesi, ETH’nin işlem kapasitesini önemli ölçüde artıracak. Bu da yeni DeFi döngüsünün uzun bir süre devam etmesine izin verebilir. Çünkü ağ tıkanma riskini ve yüksek işlem ücretlerini azaltabilecek. Ethereum 2.0 stake etmeyi desteklediğinden ve kullanıcıların teşvikler karşılığında ağa 32 ETH tahsis etmesine izin verdiğinden, borsalar arasında dolaşımdaki ETH arzını  da azaltabilir.

Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin’in “Why Proof of Stake” başlıklı blog gönderisine göre, Ethereum’da stake etmek kullanıcıları %15 getiri ile ödüllendirecek. Geri dönüş oranı ABD dolarına değil ETH bakiyesine dayandığından, ETH’nin fiyatı artmaya devam ederse stake etme teşvikleri de artabilir. Bu nedenle analistler, daha fazla yatırımcının ETH biriktirmesini bekliyor. Bu da satış tarafı baskısını azalacağı anlamını taşıyor.

Bu arada Blockchain verileri ve teknik göstergeler ışığında BTC için sıradaki hamlenin ne olacağına dair yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

cointelegraph


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin