Çinli kuruluş NIFA yeni bir şikayet sistemi başlattı.
Çinli kuruluş NIFA yeni bir şikayet sistemi başlattı.

Çinli öz düzenleme kuruluşu NIFA, halkın sahte ICO’ları şikayet edebilmesine olanak tanıyor

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Çinli öz düzenleme kuruluşu NIFA, devlet kurumlarına yasadışı ICO’ları çökertmeleri için yardım ediyor.

Çin Halk Bankası (PBoC) tarafından kurulan ve kendi kendini düzenleyen bir organizasyon olan Çin Ulusal İnternet Finansmanı Birliği, halkın potansiyel olarak yasadışı mali faaliyetler hakkında rapor sunmasına olanak tanıyan platformuna “token satış” kategorisini de ekledi.

NIFA şikayet ve raporları devlet kurumlarına iletecek

NIFA, bireylerin şüpheli mali faaliyetler hakkında şikâyet veya rapor gönderebildiği bir çevrimiçi portal işletiyor. Kuruluşun radarında olan alanlar arasında eşler arası kredi, internet sigortası, hisse senedi finansmanı ve internet ödemeleri de yer alıyor.

Web sitesi üzerinden bir duyuru yayımlayan NIFA, şu ifadeleri kullandı:

Bu platform, internet mali faaliyetleri ile ilgili raporları ve şikayetleri toplamakla ve raporları aldıktan sonra mevcut düzenlemelere göre daha fazla eylemde bulunacak ilgili devlet kurumlarına transfer etmekten sorumludur.

Kuruluş, bir raporlama seçeneği olarak token satışlarını da ekledi. Bu sayede Çinli yetkililer, geçtiğimiz yıl ICO ve kripto ticaret yasasında PBoC tarafından yasadışı olarak tanımlanan kripto ile ilgili faaliyetler hakkında şikayette bulunabiliyorlar.

NIFA’nın web sitesinde yer alan faaliyetler arasında, kripto ile ilgili işlere yönelik sigorta hizmetleri sunan ve doğrudan veya dolaylı olarak token satışları için kayıt, ticaret, takas ve mutabakat hizmetleri sağlayan, fiattan-kriptoya ve kriptodan-kriptoya ticaret için işlem imkanı bulunuyor.

coindesk

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

GMO Internet artık Bitcoin Cash (BCH) üretmeyecek

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin