himmet karadağ

Başkan Himmet Karadağ açıkladı: Bitcoin borsada işlem görecek mi?

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Bitcoin ile ilgili gelen bir soruyu yanıtladı. Karadağ,  gelişen teknolojileri takip ettiklerini söyleyerek, Bitcoin gibi para birimlerinin borsada işlem görmesinin pek de mümkün olmadığını ifade etti.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, son yıllarda ilgi çeken ve gittikçe büyüyen bir piyasa halini alan kripto para borsası ile alakalı da açıklamalarda bulundu. Gelen sorular üzerine konuşan Karadağ, yatırımcılara da uyarıda bulundu.  Karadağ, son dönemde çok fazla konuşulan ve birçok yatırımcının ciddi anlamda dikkatini çeken Bitcoin ve diğer kripto paralarla alakalı gelen bir soruya yanıt verdi. Karadağ, Bitcoin’in volatilitesi oldukça yüksek bir sanal para birimi olduğunu vurgulayarak, “Bu sebeple Bitcoin ve benzerlerine karşı her fırsatta halkımızı uyarıyor, ileride mağdur olma ihtimaline binaen uzak durmalarını tavsiye ediyoruz” cevabını verdi.

Himmet Karadağ: “Hala tartışma konusu.”

Himmet Karadağ, kripto para birimlerinin, mal ve hizmet alımı ya da finans işlemleri için aracı olması amacıyla tasarlanmış sanal paralar olarak tanımlandığını anımsattı. Karadağ ayrıca birçok kullanıcının bu paraları yatırım aracı olarak kullanmaya çalıştığına ve bunun oldukça tehlikeli olduğuna dikkat çekti. Başkan, Bitcoin ve benzerlerinin varlık olarak değerlendirilmesinin hala tartışma konusu olduğunu belirterek, Bitcoin alım satım platformlarının da BDDK, SPK gibi kurumların düzenleme ve denetimlerine tabi olmadığını söyledi.

Blockchain çalışmaları yapıyoruz

Gelişen teknolojileri takip ettiklerini, ancak bu haliyle kripto para birimlerinin borsada işlem görmesinin mümkün olmadığını vurgulayan Karadağ, “Biz Borsa İstanbul Grubu olarak, öncelikli olarak Bitcoin’in altyapısını oluşturan Blockchain teknolojisiyle ilgili çalışmaları değerlendiriyoruz. Takas İstanbul bünyesinde, Blockhain Çalışma Grubu oluşturduk. Bu çalışma grubunda da neler yapılabileceği tartışılıyor” ifadelerini kullandı.

Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ daha önce Bloomberg HT’ye katılarak yaptığı konuşmalarında da şu ifadeleri kullanmıştı:

Kriptoloji, para transferinde belki merkez bankalarının ve tüm finans sisteminin vazgeçemeyeceği bir alan ve teknoloji, bu alana yatırım yapmayan kuruluşlar zaten ciddi anlamda geride kalacak. Biz Bitcoin ile ilgili uyarıyoruz ama finans teknolojisinde yer alan kurumların Blockchain teknolojileri ve benzer teknolojileri takip ediyor olması lazım. Hem yatırım maliyetlerini azaltıyor, hem de güvenliği oldukça yüksek seviyelere çıkıyor.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin