Binance CEO'sunun çarpıcı Bitcoin tahmini viral oldu
Binance CEO'sunun çarpıcı Bitcoin tahmini viral oldu

Herkesin merak ettiği konu: Bitcoin fiyatı geçmişi tekrarlayacak mı? İşte cevabı…

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin fiyatının dibe ulaştığı yönünde spekülasyon yapılırken, geçmişteki fiyat dalgalanmaları mevcut piyasa durumuna benzerlik gösteriyor.  Bu durumda Bitcoin fiyatı geçmişi tekrarlayacak mı?

Bitcoin fiyatı geçmişi tekrarlıyor! 2014’ten 2017’ye fiyat hareketi incelemesi

Bitcoin ve altcoin yatırımcısı Crypto Monk, Twitter üzerinden Bitcoin’in 2014 yılında pazar hareketlerini tekrar oynadığını açıkladı. 2014 yılında, Mt.Gox saldırısından önce yükselen trendle BTC’nin fiyatı 1.200 doları gördü. Bu fiyata ulaşıldıktan sonra BTC önümüzdeki 5 ayda %91 oranında değer kaybetti ve 103 dolara geriledi. Daha sonra BTC fiyatı 160 dolar ​​ile 200 dolar arasında güçlü bir destek buldu. Sonunda ayılardan kurtuldu ve 2015’te 509 dolara yükseldi. 2016 itibarıyla, önceki rekorunu kırdı ve 1.173 dolara ulaştı. Bildiğiniz gibi, 2017 yılı sonunda, fiyat 20.000 dolara yakınken Bitcoin’in fiyatı popülerdi ancak bu artışın ardından en yüksek seviyede kalması beklenemezdi.

2014 ve 2017 yılları arasında artan talep, birçok Blockchain projesinin ortaya çıkmasına neden oldu. Fırsatı kaçırdıklarını düşünen pek çok yatırımcı en azından altcoinleri yakalamaya çalıştı. Böylece, Bitcoin’in yavaş yavaş piyasa hakimiyetini kaybettiği dönem başladı. Sonuç olarak, birçok altcoin projesi topluluğa belirli bir kalabalık eklemeyi başardı. Bazılarına göre, altcoin projeleri vaat edilen kalkınma ya da yatırım avantajını veremedi. Genel olarak, ICO’ların kötü sonuçları kripto para piyasasında satış baskısı yaratmaya başladı.

2018 sonbaharı, 2014 sonbaharına benzer mi?

Crypto Monk’a göre, 2018 sonbaharı 2014 sonbaharına oldukça benzer. Her iki durumda da ayılar var. Crypto Monk, ayılar piyasadan çekildiğinde boğaların geleceğini öngörüyor. Profesyonel yatırımcılar genellikle kripto paraların geçmiş performansa bakarak gelecekteki performanslarını tahmin etmeye çalışırlar.

Teknik analiz işe yarayan verileri gösterirken, temel analizler bir şeyin neden değer kazanacağına ve potansiyel gelişime odaklanır. Bu bağlamda, Bitcoin düşünüldüğünde, Bitcoin fiyatında oluşan her balon spekülatif bir döngünün işi gibi görünmekte. Bununla birlikte, her yeni en yüksek fiyata ulaşıldığında, spekülasyon ciddi yatırımlarla değiştirilir. Yani Bitcoin fiyatı sıfıra düşmez.

Bitcoin bir balon döngüsünün sonuna gelmiş gibi görünüyor

Bitcoin bir balon döngüsünün sonuna gelmiş gibi görünüyor, ancak bu sefer birçok yatırımcı daha dikkatli ve durumun farkında. Yatırımcılar, ICO’ların katılımındaki azalmaya paralel olarak daha ihtiyatlı adımlar atmaya başladı. Ancak önümüzdeki günlere bakacak olursak, düzenleyicilerin yaklaşımları fiyatlar üzerindeki en etkili konulardan biri olabilir. Belki de BTC tarihinden çıkıp farklı hareketler yapabilir.

Coincomments

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin