Ethereum neden bağımsız bir ralli başlatabilir?
Ethereum neden bağımsız bir ralli başlatabilir?

Herkes hata sandı, sebep balinalar çıktı! Ethereum bu borsada %50 çakıldı, mağdurlara tazminat kapısı açıldı

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Kripto Para Haber – Pazartesi günü, Ethereum (ETH) fiyatı Kraken kripto borsasında %50’nin üzerinde gerileyerek yaklaşık 1.600 dolardan 700 dolara düştü. Bunun bir tür teknik arıza olup olmadığı konusunda çok sayıda tartışmaya yol açtı.

“Balina işlemi gibi görünüyor, hata yok”

Ancak platformun CEO’su Jesse Powell bugün Bloomberg’e yaptığı açıklamada, düşüşün bir hata olmadığını ve bir balina trader’lardan kaynaklanmış olabileceğini söyledi:

“Araştırma sürecindeyiz. Bir ticaret motoru arızasına dair herhangi bir kanıt yok gibi görünüyor. İşlemler doğru işlenmiş gibi görünüyor.”

Borsanın CEO’su, müşterilerin ticaret yapmak için bir komisyoncudan ödünç aldıkları fonları kullandıkları bir uygulama olan Kraken’da kullanıcıların zararlarının marj ticareti sayesinde artmış olabileceğini açıkladı.

Powell, “Tek bir balina tüm birikimlerini terk etmeye karar vermiş olabilir.” diye ekledi.

Kraken’deki Ethereum mağdurlarına tazminat verilebilir

22 Şubat’ta ETH’nin düşüşü, büyük kripto piyasasının düşüşünün bir parçasıydı. Bitcoin (BTC) tek başına kabaca 10.000 dolar düştü – şimdiye kadarki en büyük günlük düşüş. Bununla birlikte Ethereum’un fiyatı o gün diğer büyük borsalarda yaklaşık 1.500 dolardan işlem görüyordu.

Powell, durum ne olursa olsun, Kraken’ın Pazartesi günü gerçekleştirilen işlemlerin herhangi birini geriye dönük olarak iptal etme olasılığının düşük olduğunu, ancak etkilenen trader’lara “bir miktar” tazminat ödenebileceğini belirtti.

“Bu insanlar için bir şeyler yapmaya başlayabiliriz. Araştırıyoruz.”

Yine de, kripto para piyasası riskli ve değişken bir yer olmaya devam ediyor, bu nedenle trader’lar para kaybetmeye hazırlıklı olmalı.

Pazartesi günkü piyasa düşüşü, Ethereum’un merkezsiz finans tarihindeki en büyük ikinci tasfiye dalgasını da tetikledi ve toplam 24,1 milyon dolarlık pozisyon silindi.

cryptoslate


Binance komisyon indirimlerini %20’ye çıkarttık!
Binance borsasında yüzde 20 komisyon indirimi kazanabileceğiniz bir hesap açmak için tıklayın!


En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yaptığınız yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin