Cryptojacking en çok işletmelere saldırıyor
Cryptojacking en çok işletmelere saldırıyor

Her üç bilgisayardan birine Cryptojacking virüsü bulaşmış olabilir!

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Temmuz ayında yayınlanan yeni bir çalışma, Birleşik Krallık’taki tüm işletmelerin yüzde 30’unun cryptojacking saldırılarına uğradığını gösteriyor. Cryptojacking saldırıları,kripto para elde etmek bir başkasının bilgisayarına yasa dışı olarak sızan ve işlem gücünü madencilik için kullanan bir yazılımdır.

Cryptojacking en çok işletmelere saldırıyor

Bu araştırmayı yapan Citrix, 750 bilişim teknoloji uzmanını ile işletmelerde inceleme yapan çok uluslu bir yazılım şirketidir. Ticari bilgisayarlar genellikle büyük bir ağın parçası olduğu için, tüm ofis veya binalar yüksek bir karmaşa gücüne sahiptir. Bu yüzden bilgisayar korsanları, virüs bulaştırmada daha başarılı oluyorlar. Bu sebeple büyük işletmeler, kripto madencilik virüsleri için en çok tercih edilen yerler. Kripto para madenciliğinde kullanılan bilgisayarların oluşturabilecekleri en önemli tehlike, potansiyel olarak kalıcı bir hasara neden olunmasıdır.

Ayrıca, bu programları çalıştırmak için önemli miktarda kaynak gerekiyor. Bu, belirli görevler için cihazlarına ihtiyaç duyan kişilerin belirli uygulamaları veya programları kullanamayacağı anlamına geliyor. Çok uluslu siber güvenlik ve anti virüs sağlayıcı Kapersky Labs, yakın zamanda büyük kurumsal ağlara yayılabilen PowerGhost adlı yeni bir tür cryptojacking yazılımı tanımladı.

Kripto virüsü bilgisayar performanslarını çok etkiliyor

Citrix’in raporunda, ankete cevap veren kuruluşların yüzde 16’sı, cryptojacking’leri tesadüf sonucu bulduklarını belirtiyor. İş yerindeki bilgisayarlarının performansında önemli bir düşüş ile karşılaşan şirketler yaptıkları inceleme sayesinde virüslerin farkına vardılar. Citrix’e göre, İngiltere şirketlerinin yüzde 59’u ağlarında kripto madencilik virüsü cryptojacking tespit etti. İlginç bir şekilde, bu keşiflerin yüzde 80’i son altı ay içinde gerçekleşti. Bu da, anti virüs personelleri ve işletmeler için giderek durumun daha fazla zorlaştığını gösteriyor.

Belirli web sitelerini ziyaret etmek, kullanıcıların CPU’larını ve bilgisayar bileşenlerini kripto para birimine dönüştüren virüslerin bulaşması için yeterli ve kullanıcıları bilmeden riske sokabilir. Örneğin, en son olayda popüler P2P web sitesi olan The Pirate Bay, ziyaretçileri torrent taramak için siteye girdiklerinde, bilgisayarlarına kripto para birimine çevirmek için kullanılan yazılım bulaştı.

Chepicap

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin