Çok popüler olan teknik göstergeler
Çok popüler olan teknik göstergeler

Her kripto trader’ının bilmesi gereken teknik göstergeler

service service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kripto para ticareti dünyasında, kullanıcıların takip etme eğilimi gösterdiği birkaç temel strateji var. Bu stratejiler genellikle belirli kalıpları aramaya ve belirli kripto para birimlerinin güncel ve geçmiş fiyat hareketlerine göre dizilip dizilmeyeceklerinin belirlenmesine dayanır. Aşağıdaki teknik göstergeler oldukça popüler.

Çok popüler olan teknik göstergeler

4- Göreli Güç Endeksi (RSI)

Bir kripto grafiğine bakmış olan çoğu kişi teknik göstergeler olarak RSI terimini hatırlayacak. 1978 yılında J. Welles Wilder tarafından icat edilen bu terim, mevcut fiyat eğiliminin gücünü ve potansiyel tersine dönme noktalarını belirlemek için kullanılan Bağıl Güç Endeksi’ne ilişkindir. Yatırımcıların RSI parametrelerini uyarlaması için birçok yol var. Örneğin dönemin değiştirilmesi, kripto yatırımcılarının genellikle ilk ve en önemlisi deney yapma eğiliminde oldukları bir şey.

RSI’nın bir pazarın aşırı alım (70’in üzerinde) veya aşırı satım (30’un altında) olup olmadığını belirlemek için sıklıkla kullanıldığına da dikkat çekmek gerekir. Piyasaların zaman içerisinde nasıl gelişeceğine dair tam bir gösterge olmasa da, RSI genellikle, alım satım yapan yatırımcıların ilk olarak ve en başta belirli pazarlarda yer alıp almayacakları konusunda iyi bir gösterge. Yatırımcıların güvenebileceği birçok modelden sadece biri, ama kesinlikle en önemli modellerden biri.

3- Fibonacci Retracements

Finansal dünyada direnç ve destek düzeylerinin belirlenmesi genellikle Fibonacci Retracements’a bakarak yapılır. Fibonacci oranlarını hisse senedi fiyat analizine ilk uygulayan kişi kabul edilir fakat tam belli değil, ancak kavram 1930’larda geliştirildi.

Fibonacci sayı dizisinden türetildi ve yatırımcılar stratejik alım veya satım için potansiyel hedefleri belirlemelerine izin verebilir. Üç temel seviye %38,2, %50 ve %61,8’dir ve bunlar genellikle finansal piyasaların ana direnç seviyeleri olarak kabul edilir.

2- MACD

McDonalds’ta yeni bir burger tipi gibi görünse de, MACD hareketli ortalama yakınsama ve uzaklaşma göstergesi. 1970’lerde Gerald Appel tarafından icat edildi. Fiyatların kısa vadede nasıl evrimleşeceği hakkında çok şey söyleyebilen belirli histogramları belirlemek için harika bir model. Piyasaların aşırı alım ve aşırı satım durumlarını belirlemek için genellikle kullanılan başka bir gösterge. Güçlü sinyaller, boğa ayrılığı ve düşüş sapması olarak adlandırılır.

1- Bollinger Bantları

Kripto yatırımcılarının en sevdiği araçlardan biri Bollinger Bands modeli. Model, 1983’te John Bollinger tarafından icat edilen nispeten yeni bir gösterge. Kripto dünyasında gereksiz bir lüks olmayan fiyat uçuculuğu aralığını ve oranını belirlemek için kullanılır. Bu piyasalar çok değişken ve uçsuz bucaksız iken Bollinger Grupları kullanarak çok sayıda yatırımcı aklını rahatlatabiliyor. Ayrıca, finansal piyasaların her şeyden önce ne kadar dalga geçtiğini de gösterir, ki bu da sadece kripto para birliğine özgü olmayan bir özellik.

Bollinger Band’larına yükselen ve düşen fiyat trendlerinden volatiliteye ve ani fiyat değişikliklerine kadar pek çok amaç var. Bir yatırımcının uzmanlığına bağlı olarak, “çift dip” ve “çift tepe” sinyalleri dahil olmak üzere basit ve güçlü sinyaller var. Uzman yatırımcılar Bollinger Bandlarına oldukça güveniyor olsa da, acemi yatırımcılar kullanması için daha değerli bir gösterge. Artık bu teknik göstergelere aşina olduğunuza göre, her birinin nasıl göründüğüne dair bir örnek için bu tabloya göz atın:

Nulltx

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir