Ethereum tabanlı altcoin’de inanılmaz artış!
Ethereum tabanlı altcoin’de inanılmaz artış!

Tehlike henüz bitmedi mi? İşte analistlerin Bitcoin (BTC) fiyatı için beklediği seviyeler

service service
Share

Share This Post

or copy the link

Bitcoin (BTC) fiyatı, Eylül 2017’den bu yana görülmeyen 14 aylık bir düşük seviyeye ulaştı. Fiyat 4.000 dolarlık desteğin artında ve geçtiğimiz haftaya kıyasla Bitcoin %30’luk bir düşüş yaşadı.

Bitcoin 4.000 doların altına düştü

Bitcoin, geçtiğimiz haftalarda insanlar düşüş süresinin ne kadar süreceği ve daha sonra fiyatın iyileşip iyileşmeyeceği gibi sorulara yanıt ararken bir destek seviyesini daha kırdı. Bitcoin (BTC) fiyatı, dün gece 4.000 doların altına düştü ve kripto paranın piyasa değeri ise 64 milyar dolara kadar geriledi. Kripto para piyasası bir bütün olarak, son on gün içinde neredeyse %50 veya 100 milyar dolarlık piyasa değerini sildi.

Bitcoin (BTC) grafiği
Bitcoin (BTC) grafiği

Bu arada, Bitcoin çöküşüne yönelik haber başlıkları özellikle dikkat çekti:

Forbes: “Bitcoin bir fork sopası, şimdi sona yaklaştı.”

Independent: “Kripto para birimleri değersiz olmak üzere.”

Bloomberg: “Jamie Dimon ve Warren Buffett, Bitcoin’e son kez gülümsüyor.”

Yatırımcılar ihtiyatlı bir şekilde piyasayı izliyor

Geçen hafta bildirdiğimiz gibi, mevcut düşüş trendi Bitcoin için yeni bir şey değil. İyi bir nedenden ötürü kripto para birimi, geçmişte daha da büyük olan %90’lık çöküşlerden kurtarıldı.  Bu arada, trader’lar ihtiyatlı bir şekilde piyasayı izliyor, çünkü 3.000 dolar bir sonraki savunma hattını potansiyel bir dip olarak görüyorlar.

Genesis Trading CEO’su, Bitcoin’in bir dip bulana kadar %30 daha düşebileceğine inandığını söylüyor. CNBC’ye verdiği yeni bir röportajda Michael Moro, Bitcoin’de görülen bu düşüş için anlamlı bir neden olmadığını ve 3000 dolar seviyesine gelene kadar fiyatın zemini bulamayacağını da düşünüyor. Michael Moro konuya yönelik şunları söylüyor:

Sonuç olarak piyasalara uzun vadeli bir şekilde bakıldığında özellikle kurumsal yatırımcıların Bitcoin’in 2018 yılı sonundaki fiyatı ile ilgilenmediklerini düşünüyorum. Çünkü bu yatırımcı sınıfı planlarını 3-5 senelik periyotlarda yaparlar. Bu, 10 yıllık Bitcoin tarihinde gördüğümüz yüzde beş ya da altıncı yüzde 75’lik bir azalmayla ilgili.

Bitcoin (BTC) yıllık düşük eğilimi boğa ile atlatmak

Analistler Bitcoin (BTC) fiyatı için daha da kötüsünü bekliyor

Bu ayın başlarında, Bitmex CEO’su Arthur Hayes,  BTC fiyatının ‘kripto kışında’ olduğunu ve bunun 18 ay sürebileceğini dolayısıyla fiyatın bu süreçte 2.000 dolara düşebileceğini belirtiyor. Bu arada Bitcoin analisti Tone Vays da, Bitcoin’in 4.000 dolardan daha düşük bir seviyeye inebilme olasılığının yüksek olduğunu belirtiyor. Bitcoin için en düşük tahmininin 1.300 dolar seviyesinde olduğunu da sözlerine ekliyor.

Kripto para analisti Murad Mahmudov, bugüne kadarki en doğru tahminlerden birini sundu. Her ne kadar 3 bin dolarlık bir zeminin kaldığı anlaşılsa da, Mahmudov piyasayı ‘döngüsel’ olarak görüyor ve 2019 yazında bir süre olası bir dönüş bekliyor.

Kripto kışı uzun sürecek

Murad Mahmudov konuya yönelik şu açıklamayı yapıyor:

Anahtar, sakin ve rahat kalmak. Mevcut düşüş nedeniyle panik yapmayın. Hayatın döngüsel doğası böyle.

Herkesin gözü, önümüzdeki birkaç ay içinde beklenen bazı önemli olaylarla -yani Bakkt’ın lansmanı  ve Bitcoin ETF‘leri ile ilgili bir karar- 3.000 dolarlık bir sonraki temel destek seviyesinde olacak. Ancak görünen ise kripto kışının uzun süreceği.

Bitcoinist

En güncel haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram hesabımızdan, Facebook sayfamızdan ve Twitter hesabımızdan takip edebilirsiniz.


Yazı içeriğindeki bilgiler, tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Herhangi bir yatırım tavsiyesi niteliği taşımaz. Yapıyor olduğunuz yatırımlardan kaynaklı kâr ya da zararınızdan yazar ve kriptoparahaber.com sorumlu değildir. Yatırım, nihayetinde bilgi, birikim, tecrübe, araştırma ve şahsi kararlar gibi birçok temele dayanır.


Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bizi Takip Edin